2012. január 6., péntek

Filmes Top 10 - 2011

Jóval több filmet szerettem volna megnézni tavaly, de csak ennyi fért bele az időmbe. Kicsit ugyan átnyúlt az új évre is, de így sem volt olyan rossz a 2011-es filmtermés. Jöjjön akkor a legjobb filmek listája.

10. Flypaper
Ritkán látni jó vígjátékokat, az idei kínálatból csak a bankrablásos Flypaper fogott meg.
9. Harry Brown
A 2009-es dátummal kakukktojásnak számít, de mivel idén mutatták be, ezért helye van a listán. Az aktualitása miatt meg különösen.
8. Attack the Block
Az év egyik legszórakoztatóbb filmje, ahol egy csapat gyerek sikeresen felveszi a harcot a lakótelepet megszálló űrlények ellen.
7. Going the Distance
Nehéz olyan romantikus filmet készíteni, ami nem csöpög a giccstől és a kliséktől. A Hétmérföldes szerelemnek ez sikerült.
6. The Lincoln Lawyer
Izgalmas és intelligens film a Lincoln Lawyer, a befejezése miatt pedig sokáig emlékezetes marad.
5. The King's Speech
Sok Oscar díjat nyert alkotás kiváló színészi alakításokkal, ami megmutatta, milyen a barátság és a tisztelet egy uralkodó és egy logopédus között.
4. Warrior
Nem volt könnyű eldönteni, hogy a baseballos Moneyball vagy a küzdősportos Warrior kerüljön fel a listára, mert mindkét film jó a maga nemében. A két sportág távol áll tőlem, de a Warrior jobban megérintett.
3. The Help
Sok olyan film volt idén, ami meghaladta a két órás játékidőt. A The Helpet viszont egy percig sem éreztem unalmasnak vagy vontatottnak. A 60-as évek hangulata, a rendezés és a színészi alakítás pedig csak hab a tortán.
2. Flipped
Első szerelem két gyerek szemszögéből, mindez bájos, de cseppet sem giccses köntösben.
1. Midnight in Paris
Nem volt könnyű megtalálni azt a filmet, ami megtestesíti számomra a MOZI fogalmát. Ami kiszakít a valóságból, elvarázsol és némi tanulságot is felmutat. A 2011-ben látott filmek közül ez a Midnight in Parisnak sikerült a legjobban.

A legjobbak mellett azonban kevésbé jó filmeket is hozott az elmúlt év. Általában körültekintően szoktam filmet választani, de így is becsúszott néhány a kevésbé jó darabokból. Ezekből nem készítettem külön listát, csak felsorolom őket.

L'arnacoeur - Szívrablók
Hiába az újszerű történet, hamar unalmassá vált a film. Szerencsére nem egy hosszú darabról van szó, de nem sok minden maradt meg belőle.

Super 8
A nyár szörnyes filmjét csak a gyerekek és a kisfilm mentette meg. Nem volt annyira rossz, alkotás, de meglettem volna nélküle.

Horrible Bosses - Förtelmes főnökök
Erről nem született külön poszt, mert nem volt annyira maradandó alkotás. Az alapötlet tetszett, de egy idő után nagyon ellaposodott a sztori, a poénok pedig erőltetettek lettek. A három főszereplőt próbálták viccesként eladni, de a film második felében már kifejezetten idegesítőek voltak.

Drive
Az év mozijának ígérkezett, de a film második felében sikerült tönkretenni, amit az első felében felépítettek. Emellett a főszereplő alakítása sem volt a legjobb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése