2011. február 8., kedd

Hétmérföldes szerelem és Szívrablók

Going the Distance - Hétmérföldes szerelem (2010)

A távkapcsolatok világába kalauzolja el a nézőket ez a film, mégis ötletesre sikerült a megvalósítás.

A főszereplők (Erin és Garrett) Amerika két partján élik az életüket. Erin újságírógyakornok, Garrett zenekritikus. A New Yorkban töltött nyári gyakorlat alatt szerettek egymásba, de mivel Erinnek hat hét múlva vissza kell mennie San Franciscóba, a fő kérdés az lesz, mennyire tartós ez a szerelem, kiállja-e a több ezer kilométeres távolságot.
A távolság miatt a szerelmesek mindent bevetnek, hogy beszélni tudjanak egymással: megkezdődik a végtelen sms-ek és a webcam-romantika kora. Egymás hiányát nehezen viselik, megsokasodnak körülöttük a jó tanácsot adó barátok és potenciális szívrablók...
Egyszerű a cselekmény, viszont a színészek, a dialógusok és a poénok miatt egyáltalán nem lesz belőle tucatfilm.

Értékelés: 8/10, kellemes szórakozás, bármikor újranézhető.

L'arnacoeur - Szívrablók (2010)

A legtöbb romantikus filmben összehozzák a szerelmespárokat, ennél a filmnél viszont másról van szó.

Alex ugyanis a nővérével és annak férjével egy olyan vállalkozást működtet, ahol megrendelésre véget tudnak vetni egy nemkívánt kapcsolatnak. Alex szinte veteránnak számít a szakmában, minden egyes megbízást precízen kidolgoz és természetesen mindig sikert arat. Ezúttal viszont egy olyan megbízást kapnak, ami minden eddigit felülmúl. A lány ugyanis épp az esküvőjére készül és nem lehet rajta fogást találni. Alex azonban nem adja fel, mindent megtesz, hogy sikerüljön teljesítenie a feladatot és el tudja csábítani Juliette-t. Annál is inkább, mivel egy nagyobb tartozása van és ha nem rendezi, akkor az illető szerb segédje laposra veri. A Hétmérföldes szerelemhez hasonlóan ezen a filmen is sokat emel a színészi játék, főleg Romain Durisé (Alex).

Nem volt túl hosszú a film, viszont a sztori kiszámíthatósága miatt a film közepe unalmasra sikerült.

Értékelés: 6/10, könnyed esti kikapcsolódásnak jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése