2012. január 2., hétfő

Évösszegző 2011

A tavalyi évhez hasonlóan idén is összegezném az elmúlt évet. Több dolgot is megfogadtam, de persze semmit nem sikerült betartanom. :)

A január viszonylag nyugodtan telt, talán csak egy beadandót kellett megírnom. Ennek eredményeképpen sikerült ledarálnom a Couplingot és kipihenten kezdhettem a második félévet. A február már sokkal mozgalmasabb volt, mivel új kollégiumba kellett költöznöm. Nem örültem neki, mert szerettem abban a kollégiumban lakni, amit ott kellett hagynom. Az újat viszont egyáltalán nem tudtam megszokni. Messze volt az egyetemtől, az internetfüggő szobatárssal pedig a köszönésen kívül nem nagyon beszélgettünk. Nem is szerettem a kollégiumban tartózkodni, mert úgy éreztem, megfulladok a kommunikációhiánytól. A március nagy része betegeskedéssel telt, így a tavaszi szünetből semmit nem érzékeltem. A félév egyetlen pozitívuma a két tanítási gyakorlat (általános- és középiskolás), ami rendkívül hasznos volt a későbbiekre nézve. Májusban és júniusban a vizsgák mellett letettem a két szakterületi zárószigorlatot és ugyan csak az egyik lett ötös, örültem, hogy túlvagyok rajtuk.
A nyarat pihenéssel terveztem tölteni, mert nem találtam volna nyári munkát. Június végén sikerült eljutnom az HBO által szervezett Brogiák premier előtti vetítésére. Először voltam ilyen rendezvényen, úgyhogy remek élmény volt. Desmond kolléga jóvoltából egy feliratos-sorozatos interjúra is sor került, ami hatalmas megtiszteltetés számomra. Idén nyáron volt esedékes az általános és a középiskolai osztálytalálkozó, amik meglepően jól sikerültek. Jó volt újra találkozni az osztály- és évfolyamtársakkal. Junkietali most nem volt, helyette két napot töltöttünk el a Nógrád megyei Berkenyén, ahol mindenki jól érezte magát. Remek osztálykirándulós-táborozós hangulata volt ennek a kirándulásnak.
Tavaly reméltem, hogy kevésbé esős nyarunk lesz, de nem volt szerencsém. Több, mint egy hónapon keresztül volt hűvös, őszies idő, ami miatt nem lehetett élvezni a nyarat. A július végi berkenyei kirándulásra például kabátban mentem póló és rövidnadrág helyett...
Az ősz viszont nagyon meleg volt. Szeptemberre csúszott a jó idő, csak akkor már nem volt időm strandolni. A kezdeti nehézségek ellenére hamar megszoktam a kollégiumot és a szobatársakkal is jól kijöttem. Mivel nem kellett reggelente buszoznom, sehonnan sem késtem el. A félévet a tanítási gyakorlat és a szakdolgozatírás töltötte ki.

Meglehetősen fárasztó volt az elmúlt év és nem is volt olyan sikeres, mint a korábbiak. Idén végzek az egyetemmel, úgyhogy kíváncsian várom, mit hoz a jövő.

2 megjegyzés:

  1. "Több, mint egy hónapon keresztül volt hűvös, őszies idő, ami miatt nem lehetett élvezni a nyarat."

    Ez meg pláne bosszantó úgy, hogy utána meg alig hullott csapadék 2011-ben. Ráadásul száz év óta 2011 volt a legszárazabb év. Sajnos júliusban ebből nem sokat érzékeltünk.
    Reméljük, hogy idén jobb lesz az idő júliusban.

    VálaszTörlés
  2. "Ráadásul száz év óta 2011 volt a legszárazabb év."

    Igen, ez kimaradt az évértékelésből. Ősszel talán kétszer vettem elő az esernyőmet, mert csak novemberben volt komolyabb eső.

    VálaszTörlés