2011. január 31., hétfő

Coupling

A 2000-es évek elején ment az angol BBC-n ez a 4 évadot megélt angol szitkom. Az első rész alapján a Jóbarátokra (Friends) hasonlít, viszont itt 28 epizód jut kb. ugyanannyi poénra.
Hat jó barátot ismerhetünk meg az epizódok során: Susant, aki a rövidebb kapcsolatok után hosszútávú kapcsolatra vágyik; Sallyt, Susan legjobb barátnőjét, aki szeretné visszaszerezni Patrickot; Jane-t, aki a szeleburdiságával hódít és Jeffet, aki az egyéjszakás kapcsolatok híve.


Az epizódok önmagukban is teljesek és követhetők, de az átívelő sztori is fontos szerepet kap. Susan és Steve már az első évad elején összejön, tulajdonképpen az ő kapcsolatukat, illetve a barátaik kapcsolatainak alakulását követhetjük végig a 4 évad során.
Az első 3 évad egyenletes színvonalat mutat, a 4. azonban kicsit gyengébb lett, ami Jeff karakterének távozásával magyarázható. Hiába jön helyette Oliver, ő nem tudja hozni azokat az elemeket, mint Jeff. Ennek ellenére ebben az évadban is akadnak poénos helyzetek szép számmal.


A sorozatból egyértelműen kiemelkedik az első évad 3. epizódja (Jane nénikéjének temetése), a 2. évad nyitóepizódja és ennek az évadnak az utolsó 3 része.
A számtalan poénos szituáció mellett a sorozat azt is megmutatja, hogyan látják a férfiak a nőket és a nők a férfiakat, melyik fél mire helyezi a hangsúlyt egy adott helyzetben.

A négy évadot összességében értékelve 8.5/10 megy a sorozatra. Kellemes szitkom, ami bármikor újranézhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése