2011. december 29., csütörtök

Misfits - 3. évad

Nem terveztem külön írást a sorozatról, de a 3. évad zárása miatt mégis meg kell ejtenem.
Két éve indult el a széria és azonnal megvett a stílusával és az egyediségével. Emlékeztetett ugyan a Heroesra, de a hat epizód alatt egy egységes, ötletes és szórakoztató évadot tettek le az asztalra. Kevés olyan sorozatévad van, ami megérdemli a maximális pontszámot, de a Misfits első évada ebbe a körbe tartozik.


Adott öt fiatal, akiknek (különböző okok miatt) közösségi munkát kell végezniük. Egy vihar során azonban olyan képességekkel gazdagodnak, amik megváltoztatják az életüket. Lassan ébrednek csak rá, hogy milyen képességet is szereztek. És rövidesen használniuk is kell őket, mert a vihartól megzakkant felügyelőjük az életükre tör. Az első évad során az összes felügyelőjük hullazsákban végzi. Nagyon jól állt a sorozatnak ez a krimis szál, ami lehetőséget adott a képességek megismerésére. Az is kiderül, hogy - tinik és csínytevők lévén - nem minden képesség került jó kezekbe. Az első évad hatalmas cliffhangerrel zárul, aminek a feloldására közel egy évet kellett várni.


A második évad a karakterek kibontásáról szólt. Volt mellette történetszál (Simon és Alisha szerelme), de a humor és a képességek használata sokkal nagyobb terepet kapott. Az évad felére Nathan magasan kiemelkedett a többiek közül, de a sorozat így is megtartotta az első évadban megismert sajátosságokat. A sok zene és a helyszínek hangulatossá tették az évadot.


A harmadik évadról már nehéz pozitívat mondani. A Nathant játszó színész távozása miatt új szereplő (Rudy) érkezett a sorozatba, aki nem tudta pótolni Nathan hiányát. Egyedül a zombis epizódnál lehetett érezni a Misfits korábbi évadainak nyomait, a többi sajnos középszerű lett. Eltűntek a lendületes zenék (az évad 5. epizódjáig konkrétan nem is volt háttérzene) és az ötletes húzások. Az új képességek gyengék voltak és nem is nagyon használták őket. A történteket nagyon hamar ki lehetett találni, a karakterekkel pedig nem tudtak mit kezdeni.


A Kelly és Seth páros ugyan jót tett az évadnak, de az ő szerelmükön kívül semmilyen kapcsolat nem volt az epizódok között. A fináléban ráadásul újabb két szereplőtől váltunk meg (Alishától és Simontól), a befejezés pedig sorozatzárónak is beillik, úgyhogy ez az a pont, ahol meg kell válnom a sorozattól. Ez a három évad egységes (az első kettő különösen), és nagyon nagy kaliberű változás kéne ahhoz, hogy a következő évadban vissza tudjon rántani a sorozat.

Értékelés:
1. évad: 10/10
2. évad: 9/10
3. évad: 6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése