2013. január 26., szombat

Filmes Top 10 - 2012

Ezzel a bejegyzéssel még adós voltam a 2012-es évet illetően, úgyhogy gyorsan pótlom is. Elég nagy gondban voltam a lista összeállításakor, ugyanis rengeteg jó filmet hozott a tavalyi év, amik közül nehéz volt kiválasztani a legjobb tízet. (A 2011-es lista itt olvasható.)

Hosszú, de izgalmas kalandregény remek színészgárdával. 
Csavaros kémfilm John le Carré regényéből, ami a lassúsága ellenére is minőségi darab. 
Egyértelműen a nyár filmje volt Joss Whedon és Drew Goddard alkotása. Újranézéskor még több utalás leesett, úgyhogy másodszorra is élvezetes film volt.
A 2012-es év legbájosabb filmje, ami jó példa arra, hogy egy egyszerű alaptörténet is lehet emlékezetes.   
A két Hófehérkés film közül a Tükröm, tükröm sikerült jobban. Szerethető szereplőivel és mesés látványvilágával azonnal elvarázsolt.
Nem tudtam eldönteni, hogy a két francia film közül melyik kerüljön fel a legjobbak közé, úgyhogy az Életrevalók és a Szerelem megosztva birtokolják az 5. helyet. Témájuk hasonló, de míg az egyik optimista, addig a másik a kőkemény realitással szembesíti a nézőt. 
Életszerűségével és impozáns színészeivel lenyűgözött a Marigold Hotel. Indiáról nem is beszélve. 
Dánia a 18. század végén, kiváló színészekkel és operatőri munkával.  
A Gyűrűk Ura előzményének első darabja remekül sikerült és bár nem sokon múlt, hogy a 2012-es év legjobb filmje legyen, bízom benne, hogy a decemberben érkező folytatás még ennél is jobb lesz.
Egy hurrikán egy hat éves kislány szemszögéből enyhén dokumentarista stílusban, ami a természetességével hatott igazán. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése