2012. március 8., csütörtök

Breaking In - 1. évad

Érdekes karriert futott be a Fox tavalyi midseason szitkomja. A csatorna be sem akarta kérni az első évadot, de a gyártó stúdió közbenjárásának köszönhetően végül hét részes berendelést adtak neki. Tavaly tavasszal képernyőre is kerülhetett, de a gyenge nézettség miatt már az upfronts előtt elkaszálták. Nyáron azonban úgy döntöttek, hogy a Breaking In kap egy 13 részes 2. évadot. A 2. évad első része a héten került bemutatásra, ezért újranéztem az amúgy sem sok epizódból álló első szezont.


Egy olyan biztonságtechnikai cég van a középpontban, ami arra szakosodott, hogy a megrendelők rendszereit tesztelje és azt mérje fel, hogyan lehet azokba betörni. A fő karakter az újonc Cameron, aki végighackeli magát az egyetemen, tandíjat nem fizet, a vizsgákat pénzért lopja ki társainak és minden prof szémítógépéhez hozzáfér. Fel is kelti a Contra főnökének, Oznak a figyelmét, aki felveszi a csapatba. A csapatban megtaláljuk a munkatársait előszeretettel szívató Casht, a különcködő Josht, a zárfeltörő és dögös Melanie-t és barátját, Dutchot, aki később csatlakozik a bandához.


Stílusát tekintve a Breaking In a Chuckra, a Big Bang Theoryra és a Communityre hajaz. Rengeteg a geek poén, a popkult utalás (különösen a Comic Conos részben), a betörések pedig sokszor elég mulatságosra sikerülnek. Bár a sorozat címe a betörésekre utal, ezekből látunk a legkevesebbet. Az évad első részeiben még nagy hangsúlyt kapnak, a későbbiekben azonban inkább az irodai légkörön és a szereplőkön lesz a hangsúly. Ez persze egyáltalán nem válik a sorozat hátrányára, mert így a karakterek nagyobb lehetőséget kapnak a kiteljesedésre. Az elején még csak elnézegettem a sorozatot, az évad vége felé azonban már jó néhány hangosan nevetős jelenet adódott. A Cameron és Cash közti versengés és szívatás például végig megmarad, de Dutch-hoz is számos humoros jelenet köthető. A Melanie és Cameron közötti (plátói) szerelmet is helyén kezelték, nem vált romantikus giccsparádévá a sorozat.


A szereplők teljesen rendben vannak, hozzák a tőlük elvárhatót. Annak ellenére, hogy a pilotban Cash és Josh kifejezetten idegesítő és ellenszenves volt, hamar meg lehetett kedvelni őket. Cash például ugyanolyan szerethető figura lett, mint Abed a Communityben. A prímet mégsem ő viszi (és nem is Cameron), hanem Oz és Dutch. Az őket játszó színészek (Christian Slater és Michael Rosenbaum) egyszerűen lubickolnak a szerepükben, a karakterükben pedig rengeteg a lehetőség, amit a készítők szerencsére ki is használnak. Bár a hét epizód kevés, mégis egy többször újranézős, szórakoztató évadot láthattunk.

Értékelés: 7.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése