2010. június 9., szerda

Sinchronicity - 1. évad

Hat részt ért meg ez az angol sorozat, ami a fő témát tekintve (szerelmi háromszög) sablonos, a megvalósítást nézve (narráció, kiszólások, flashback, mi lett volna ha) viszont egyedi.

Minden egyes rész a főszereplő, Nathan narrációjával indul, aki a háza tetején, kezében egy üveg sörrel megalapozza az adott rész hangulatát. Az eseményeket tehát az ő szemszögéből látjuk. Innentől spoilerek.

A sorozat központjában egy baráti társaság áll (Nathan, Fi és Jase), az ő kapcsolatukat követhetjük nyomon. A társaság tagjait hamar meg lehet szeretni, átlagos emberekről van szó. Az alapfelállás szerint Fi és Jase már öt éve élnek együtt, Nathan pedig agglegény, aki keresi még az igazit. Egy eseménydús buli után Jase eltűnik, Fi és Nathan pedig a helyzetet kihasználva lefekszenek egymással. Másnap Jase bevallja Nathannek, hogy homoszexuális hajlamai vannak. Nathanra tehát kettős feladat hárul: titokban kell tartania Jase előtt az eksönt, valamint Fi sem tudhatja meg, hogy a barátja egy meleg dokival (Mani) kavar. Ennek köszönhetően számtalan dolog történik a társasággal. Nathan megismerkedik egy túlzottan vallásos kolumbiai lánnyal (Rosa), a románcuk azonban nagyon hamar véget ér. Nathan és Rosa szakítását követően a társaság minden tagjánál trippert diagnosztizálnak és megindul a találgatás, hogy ki kitől és hogyan kapta el. Nathan egy pornómagazin szerkesztője, ami szintén sok kalamajkát eredményez. A fináléban persze minden titokra fény derül, Fi és Jase szakítanak, Nathan és Fi pedig összejönnek.

A hat részből egyedül a negyedik epizód lett kicsit drámai (Nathan apjának halála és Jase kórházba kerülése miatt), a többi szépen egyensúlyoz a humor és dráma között. A szerelmi háromszög (amit jelen esetben négy ember alkot) miatt rengeteg meghökkentő elem van a sorozatban, aminél az érzékenyebb lelkű sorozatnézők szeme igencsak elkerekedhet. Ettől függetlenül a sorozat kellemes meglepetés, az epizódokban felcsendülő dalok pedig egytől egyik remekül passzolnak a jelenetekhez.

Összességében 8/10 megy a sorozatra. A meredek dolgok ellenére is nagyon szerethető a széria.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése