2010. június 26., szombat

Community - 1. évad

A nyárra tervezett darák közül ezzel a szitkommal végeztem legelőször.

Az alapszituáció rém egyszerű: adott egy főiskola és annak diákjai, jobban mondva egy kisebb tanulócsoport. Az évad során az ő kalandjaikat követhetjük végig. Az iskola a legkevésbé sem elit, szóval tele van olyan diákokkal, akik máshová nem juthatnak el, vagy éppenséggel új életet akarnak kezdeni és felnőttként vágnak bele a tanulásba.


A csoport már rögtön az első részben megalakul Jeff (vezéregyéniség; ügyvéd, csak éppen gondok vannak a diplomája eredetiségével) vezetésével. Ahogy az lenni szokott, a társaság elég vegyesre sikerül: kapunk egy szőke és nagyszájú csajt (Britta), egy filmimádó srácot (Abed), egy kétgyermekes családanyát (Shirley), egy labilis idegrendszerű lányt (Annie), egy magát örökifjúnak érző öregurat (Pierce) és egy olyan srácot, aki a barátjáért bármire képes (Troy). A különböző egyéniségek ellenére is összetartó a csoport, a tagok nem sokáig bírják ki egymás nélkül.


Az epizódok nagyon az iskola körül forognak, minden epizód címe egy-egy iskolai tantárgy, pl: Spanish 101, Introduction to Film, Interpretive Dance, The Science of Illusion. A sztorik szintén a mindennapi iskolai életből valók: látjuk, milyen egy Halloween, mi történik akkor, ha a menzán minden diák csirkeszárnyat akar enni, és hogy néz ki egy iskolai sportnap, ahol mindenki a végsőkig harcol a paintballban.
Az első epizódok elég laposak, de az évad felétől már folyamatosan javul a sorozat színvonala. A karakterek is hasonlóan alakultak: az elején szinte mindegyik szereplő idegesített, meglehetően egysíkúak voltak, szerencsére évad végére mindegyik szereplő szimpatikussá és sokszínűvé válik.

Összességében nem rossz a sorozat, de a legjobbaktól még messze van, ezért csak 6.5/10 megy az évadra. Maradok a folytatásra, de könnyen lehet, hogy csak darálva fogom figyelemmel kísérni a 2. évadot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése