2022. január 22., szombat

Malasaña 32 - A rémület háza (2020)

Az Olmedo család régi álma válik valóra azzal, hogy a városba költözhetnek. Egy régi, nagypolgári lakás romos falain belül igyekeznek új életet kezdeni, bízva abban, hogy az új otthonukban mindenki megtalálja a boldogságot. Ám a beköltözést követően furcsa dolgokra lesznek figyelmesek, kezdetben csak a legkisebb fiú, Rafi észleli ezeket, ám később mindenki tanúja lesz a hátborzongató eseteknek, melyek kísérteni kezdik a családot. Amikor nyomozni kezdenek a ház történetében, rájönnek, hogy az életük veszélyben van.  


Mivel kedvelem a misztikus és rejtélyekkel teli filmeket, az ismertető azonnal felkeltette a figyelmemet. Emellett azért is kíváncsi voltam a filmre, mert pár éve remek spanyol alkotások (pl. Árvaház, Amíg alszol, A hulla) készültek. A rémület háza kiválóan hozza a hangulatot, a rövid alapozás és az Olmedo család megismerése után rögtön elkezdődnek a furcsaságok a lakásban. Hasonló dolgok történnek, mint a Démonok közöttben, de ebben a filmben sokkal ijesztőbbnek hatnak. Nemcsak a hanghatások miatt, hanem azért is, mert rengeteg a sötétben játszódó jelenet. 


Ahogy a horror filmekben szokás, a családot rettegésben tartó lényből is fokozatosan kapunk egyre többet. Természetesen miután már teljes valójában látjuk a szörnyeteget, csökken a feszültség, de a félelmet így is jól adagolták a film 104 perce során. Nagy meglepetésre nem számítottam, a fordulatokat simán ki lehetett következtetni és a film vége is evidens volt. Mégis azt mondom, hogy megérte végignézni A rémület házát, mert bőven hozta azt, amit vártam tőle. 

Egyrészt nagyon átjött a film hangulata, másrészt a szereplőket is jól eltalálták. Bár a film a '70-es években játszódik, a család olyan egzisztenciális problémákkal küszködik, amik napjainkban is megállják a helyüket. Ez a család nem luxusban él és tényleg nincs hová menniük, ezért is tesznek meg mindent, hogy felvegyék a harcot a gonosszal. Pont emiatt én a befejezéssel is elégedett vagyok, mert amikor elbúcsúzunk a családtól, akkor minden érzelem visszatükröződik az arcukon. 

Értékelés: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése