2022. január 21., péntek

Mónica Gutiérrez: A Holdsugár könyvesbolt rejtélyei

Fülszöveg: "London a csodák városa, így amikor Agnes Martí, a Barcelonából érkező régészlány betéved Edward Livingstone, a hírneves felfedező leszármazottjának varázslatos könyvesboltjába, rögvest Alice, Pán Péter, Twist Olivér társaságában és világában találja magát, nem kevés furcsa kérdésekkel hozzá forduló vásárlóval, vagy egy kék fénybe burkolózó, állandóan körmölő íróval. A könyvespolcok és a világirodalom labirintusában lépten-nyomon rejtélyekbe botlik, melyek megfejtéséhez egy detektív szegődik mellé társául a Scotland Yardtól - hogy közösen leljék meg a legtitokzatosabb kincset, mely két embert összefűzhet..."

Még Karácsonykor kezdtem el olvasni ezt a könyvet és bár előzetesen nem gondoltam volna, de ehhez a könyvhöz tökéletes volt ez az időszak. A Holdsugár könyvesbolt rejtélyei szívmelengető és könnyen olvasható olvasmány, számomra remekül át tudta adni a karácsony hangulatát. A történet igazából néhány mondatban összefoglalható, a szereplők viszont kedvesek és szerethetőek, leginkább az ő sorsukon van a hangsúly. Rejtélyek ugyanakkor nincsenek benne (és ez nagyon hamar ki is derül), de egy idő után már nem is hiányoztak ebből a történetből. 

A könyvesbolt kiváló helyszín, könyvkedvelőként olyan érzésem volt, mintha én is ott lennék a szereplők és a kötetek között. Rengeteg az irodalmi idézet és utalás - plusz pont a lábjegyzetekért! -, amik nagyon jól illeszkedtek a környezethez és Livingstone karakteréhez is sokat hozzátettek. Szépek a londoni és a vidéki tájleírások, olvasás közben sokszor eszembe jutott, milyen jól működne megfilmesítve is ez a kisregény. A végét egy kicsit összecsapottnak éreztem, jó lett volna rendesen lezárni a szálakat. Meg kell még említenem a csodaszép borítót, ami nagy mértékben hozzájárult a könyv elolvasásához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése