2014. szeptember 27., szombat

How to get away with murder - pilot

Shonda Rhimes sorozatával, a How to get away with murderrel nem számoltam májusban, mert bár leírás alapján tetszett, az előzetes eléggé elvette a kedvemet. Viszont rengetegen dicsérték, úgyhogy kíváncsi lettem rá. 


Vérbeli jogi sorozat a How to get away with murder, de van egy kis bűnügyi színezete is. A történet két idősíkon fut: egy téli éjszakán négy joghallgató egy holttesttől próbál megszabadulni a lehető legkevésbé feltűnő módon. Az áldozatot ugyan megmutatják az epizód végén, de a gyilkosság körülményeiről semmit sem tudunk. A másik idősík három hónappal korábban játszódik és Annalise Keating védőügyvédhez kapcsolódik, aki a Middleton Egyetemen tanít. Rögtön bevonja diákjait a legfrissebb ügyébe, a négy legjobban teljesítőt pedig a cégéhez is fel akarja venni gyakornoknak. 


Igazából a Keatinget alakító Viola Davis simán elviszi a hátán az epizódot, a diákok még nem elég karizmatikusak. Van köztük törtető, magabiztos, visszafogott és naiv is, de egyelőre nem sok lehetőségük volt kibontakozni. A szereplők mellett a történet a másik húzóerő. Okosan adagolják a kérdéseket és a válaszokat, és szerencsére nem a sablonos megoldásokat veszik elő. Pörgős és jól felépített volt a pilot, nem fulladt unalomba az epizód, érdekelt, mi fog történni a következő percben. 

Van potenciál a sorozatban, a pilot remekül megalapozott a folytatásnak, úgyhogy egy nézős újoncom már biztosan lesz ebben az évadban.

Értékelés: 7.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése