2014. október 6., hétfő

The Two Faces of January - Kétarcú január (2014)

A szeptemberi Cinefesten egész jó vélemények érkeztek erről az amerikai-angol-francia filmről, ráadásul a szereplőgárdája is impozánsnak tűnt.

1962 nyarán, Európai vakációjuk során a karizmatikus Chester és vonzó felesége, Colette Athénba érkeznek, ahol találkoznak egy görögül beszélő amerikaival. Rydal, aki idegenvezetőként dolgozik és nem utolsó sorban turista hölgyek társaságát keresi, elfogadja az elbűvölő asszony vacsora meghívását, hogy a jómódú pár közelébe kerülhessen. Amikor a hotelbe érkezik, a pillanat hevében Chester ráveszi, hogy segítsen eltüntetni egy eszméletlen férfi testét, aki állítólag megtámadta őt. Hármójuk sorsa ettől kezdve menthetetlenül összefonódik. Chester sötét titkai és a kialakuló szerelmi háromszög egy országokon átívelő háborút indít el a két férfi között. 


Túl nagy zsákbamacskát nem árult a film, sztori alapján viszont egy kicsit többre számítottam. A szállodai hulla eltüntetése után ugyanis a szereplők menekülését és egy szerelmi háromszög kibontakozását követhetjük nyomon. Váratlan fordulat így csak elvétve akadt, a cselekmény menetét egy idő után már ki lehetett következtetni. 


Drámai vonalon szerencsére nem okoz csalódást a film, ami nagyban köszönhető a színészek játékának. A Viggo Mortensen (te jó ég, hogy megöregedett a Gyűrűk Ura óta!) által alakított Chester egyre lejjebb csúszik és bár próbálja menteni a menthetőt, a hazugságai révén egyre nagyobb bajba kerül. Oscar Isaac Rydale igazi szálhámos: kezdetben csak a pénz és a turisták lehúzása érdekli, később viszont már Chester feleségére is szemet vet. Colette-nek (Kirsten Dunst) ritkán van módja, hogy irányítsa az eseményeket, inkább csak sodródik az árral. 


A görög táj gyönyörű, az pedig külön tetszett, hogy a csillogás mellett a mediterráneum sötét útvesztőit is láthattuk. A végikifejlettel elégedett vagyok és bár nem dicsérettel kezdtem a kritikát, összességében nem bántam meg, hogy megnéztem a filmet.

Értékelés: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése