2014. október 23., csütörtök

The November Man - November Man (2014)

Moziba járni jó. Nemcsak a hangulat és a filmek miatt, hanem azért is, mert néha olyan trailerekbe futhat bele az ember, amik garantáltan kedvet csinálnak a következő mozilátogatáshoz. A November man is így került megtekintésre és a sztori, valamint a szereplőgárda ismeretében reméltem, hogy nem kell majd csalódnom. 


Peter Devereaux-t, a rendkívül veszélyes ex-CIA ügynököt egykor a legjobb kémek között tartották számon. Akik ismerték, csak úgy nevezték, November Man: ahol feltűnt a vérprofi CIA-s mérhetetlen pusztítást hagyott maga mögött. És most újra vissza kell szállnia a játszmába: védelmére kel egy szemtanúnak, Alice Fourniernak, akit az ügynökség kész megölni, nehogy fény derüljön egy évtizede őrzött titkos összeesküvésre. 


Pierce Brosnan akármiben szerepelhet, nekem örökre James Bond marad. Ebben a filmben is inkább erre építettek és annyi akciót próbáltak zsúfolni a 108 percbe, amennyit csak lehetséges. Láthatunk robbanást, üldözést, lövöldözést, amivel maximálisan kiszolgálták a műfajra éhes közönséget. Elég tisztességesen megcsinálták ezeket a jeleneteket, ráadásul mellőzték a számítógépes trükköket, ami nagy szó manapság. 


Az akció túlsúlya miatt viszont kevés idő jutott a drámára, pedig pár jelenet indokolta volna. A film zárása is érdekes, ugyanis néhány dolgot függőben hagytak. Az orosz bérgyilkosnő leütése után például nem derül ki, hogy meghalt-e (gyaníthatóan nem) vagy csak egy időre sikerült kiütni. Elég csavaros történetet vittek vászonra, de a fordulatok nagy részét így is ki lehetett következtetni. A helyszíneket (Svájc, Moszkva és Belgrád) jól kihasználták és bár az Alice-t alakító Olga Kurylenko tényleg szép, igazából bárki más eljátszhatta volna a szerepét, annyira súlytalan volt a karaktere. 


A November Man összességében nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, pedig minden esélye megvolt rá. A történetet teleszórták klisékkel, a főszereplő mellé pedig nem sikerült olyan színészeket találni, akik felvehették volna vele a versenyt. Egyszer azért megnézhető a film, de sajnos nem sok újdonságot mutat. 

Értékelés: 6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése