2011. július 9., szombat

Zöld hentesek (2003)

Morbid, ugyanakkor szórakoztató film a Zöld hentesek, a rendező neve pedig garancia a minőségre. Bjarne és Svend egy hentesüzletben dolgoznak, de hamarosan saját boltot nyitnak, hogy megszabaduljanak a gonosz főnöküktől. A bolt eleinte nem pörög, ám egy szerencsétlen balesetnek köszönhetően Svend rálel a vevőcsalogató pipihúsra, aminek köszönhetően fellendül a forgalom. A kérdés már csak az, hogy Svend és Bjarne képesek lesznek-e feltűnés nélkül beszerezni az alapanyagot. Mert ha egy üzlet beindul...


A két főszereplő mellé olyan figurák társulnak, akik tovább erősítik a morbid vonalat. Ilyen Bjarne kómában fekvő értelmi fogyatékos öccse és a helyi lelkész, aki úgy élt túl egy repülőszerencsétlenséget, hogy megette saját halott feleségét. Ez elég sok dolgot előrevetít, de a film mégsem rugaszkodik el a valóságtól. A Zöld hentesek csak egy kis szeletét mutatja meg a hentesek életének, valójában a toleranciáról és az egymásba kapaszkodásról szól. Svend és Bjarne egymás támogatásában és a munkában keresik a lehetőséget, hogy ki tudjanak emelkedni az átlagemberek sorából.


Igazi fekete komédiával van dolgunk, ami nemcsak a képi poénokban, hanem a verbális poénokban is erős. Svend iskoláskori élményei szomorúak, mégis megmosolyogtatják a nézőt. A végeredmény egy kiváló színészi alakításokkal teli, szórakoztató film.

Értékelés: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése