2010. május 22., szombat

Castle - 2. évad


A héten finálézott az egyetlen nyomozós sorozat, amit nézek.
A rövidke első évad (10 rész) után az abc először csak 13 részt kért a folytatásból, majd a nézettséget látva 24 epizódosra bővült a második évad, majd idén tavasszal a harmadik évadot is berendelte a csatorna.
A sorozat epizódikus, egy rész egy bűntény megoldásának felel meg, így nagyon könnyen be lehet kapcsolódni a szériába. Richard Castle író, aki besegít a rendőrségi nyomozásokba, amiket Kate Beckett vezet. Állandó köztük az évődés, ami meg is teremti a sorozat alaphangulatát.
Az előző évadhoz képest óriási változás a mellékszereplők előtérbe kerülése, ami nagyon jót tett a sorozatnak. Ennek köszönhetően sokszor volt úgy, hogy a nyomozásra nem is figyeltem annyira, sokkal jobban lekötött, hogy melyik szereplővel mi történik.
Kevés részt tudnék kiemelni az évadból, de a 2x02-t a szitkomokra jellemző humor, a 2x13-at az erős sztori, a 2x17-18-at (az ominózus duplarész) a sztori és a nyomozás miatt, a 2x19-et a Castlet sújtó "átok" és a 2x21-et Esposito miatt mindenképpen meg kell említenem, mert színvonalban kitűnnek a többi közül.
Egy élvezetes, lendületes és karakterközpontú évadot kaptunk idén.

Az évad 9/10-es, mert 1-2 gyengébb epizód bizony becsúszott.

1 megjegyzés:

  1. Megnéztem én is. Szintén csak ezt a nyomozós sorozatot nézem, néha próbálkozom mással is, de eddig sikertelenül, alapvetően nem az én műfajom.

    Így, ahogy olvasom, amit írtál, tényleg volt egy-két gyengébb rész. Szerintem is jót tett, hogy előtérbe kerültek a mellékszereplők, meg azért Demming is feldobta (még ha már idővel kicsit zavaró is volt a jelenléte).

    VálaszTörlés