2013. szeptember 30., hétfő

Welcome to the Family - pilot

A Sleepy Hollow és a We are men után íme az évad harmadik meglepetése: a Welcome to the family. Ez a sorozat sem szerepelt a májusi upfrontsos listámon, viszont annyira dicsérték a pilotot, hogy én sem hagyhattam figyelmen kívül.

A családi komédiák sorát gyarapítja a Welcome to the family, de nem azt a vonalat követi, mint a Modern Family vagy a The Middle. Középiskolai ballagási ceremóniával indít az epizód, Junior és Molly ugyanis most fejezték be a középiskolát. Mindketten élnék az egyetemisták/főiskolások életét, csakhogy kiderül, hogy a lány terhes, a babát pedig meg szeretnék tartani. Ehhez azonban a szülőknek is lesz egy-két szava... 


Nem olyan sorozatot kell elképzelni, mint a Raising Hope, de komikus helyzetekből itt sincs hiány. Molly szülei épp a lányuk kirepülése utáni terveiket szövögetik, amikor értesülnek a fejleményekről. A reakcióikban nincs semmi meglepő, de ugye ott van a fiú családja... ami nem kevés humorforrással szolgál. A két apuka fenomenális, a kettejük között húzódó ellentét adta az epizód legjobb momentumait és ez nagy valószínűséggel a későbbiekben is így lesz. 


Mégsem ez ragadott meg a sorozatban (hiszen ezt a témát sem most látjuk először), hanem a színészek. Remek a casting, nem is tudom, mikor láttam utoljára olyan pilotot, ahol ennyire jól működött a szereplők közötti kémia. Poénokból nem kaptunk túl sokat, a Welcome to the family varázsát sokkal inkább a szerethető karakterek adják. Az epizód zárása alapján pedig még a folytatás is ígéretesnek tűnik. 

Értékelés: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése