2013. szeptember 25., szerda

The Blacklist - pilot

Nem vártam tűkön ülve a Blacklist pilotját (pedig az előzetes még tetszett is), de azt sem gondoltam volna, hogy ekkora csalódás lesz. Adva van egy "mesterbűnöző", aki besétál az FBI központjába és feladja magát. A kihallgatása során információmorzsákat hint az FBI legkeresettebb bűnözőiről, akiket csak az ő segítségével lehet elkapni. Ehhez persze feltételeket is szab, többek között csak Elizabeth Keennel, egy kezdő profilozó ügynöknővel hajlandó beszélni. És hogy jó pontot szerezzen, rögtön segít is hűvösre tenni egy szerb gazfickót. 


Az epizód nézése közben a Castle, a White Collar és a Person of Interest ugrott be és az, hogy ezekben a sorozatokban mennyivel kreatívabban valósították meg a külső szakértős nyomozást. A Blacklist legnagyobb baja ugyanis az, hogy unalmas. Semmi meglepő nincs benne, minden fordulatot előre lehet látni. Még a szerb pasas indítékát is könnyedén kitalálhatta az, aki csak három krimit látott egész életében. 


Belebegtették a "most lekapcsolt bűnöző csak egy kis hal a nagyok között" elemet is, de az már most látszik, hogy inkább a heti feketelistás alak elkapásán lesz a hangsúly a folytatásban. Épkézláb karakterek nélkül viszont ez nehezen lesz élvezhető. Az unalmas sztori mellett ugyanis bosszantóan jellegtelenek a szereplők. Egyedül a James Spader által alakított Reddington olyan, akire építeni lehet, a többiek eltörpülnek mellette. 


Mindezek mellé kapunk némi titokzatosságot is Elizabeth Keen férjét illetően, amivel nyugodtan várhattak volna pár részt. Helyette árnyalhatták volna a szereplőket vagy odafigyelhettek volna arra, hogy az FBI ne tűnjön annyira töketlen szervezetnek egy akció közben. Sajnos nem igazán tudnám dicsérni a Blacklistet, úgyhogy nálam már a nyitórészével feketelistára került. 

Értékelés: 3.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése