2013. szeptember 21., szombat

Sleepy Hollow - pilot

Elkezdődött. Az új évad és vele együtt a pilotok is megérkeztek. Az elsőt, a Sleepy Hollowt például egyáltalán nem vártam, de mivel jobbára pozitív vélemények érkeztek róla, úgy döntöttem, teszek vele egy próbát. Azt nem mondanám, hogy hiba volt nem számolni vele májusban, de azt sem, hogy zseniális a Fox újonca. Az élvezhetőséget nézve valahol a kettő között helyezkedik el a sorozat nyitánya. 


Témáját tekintve egy természetfelötti nyomozós sorozatról van szó, ami leginkább a Grimmre emlékeztetett, de a Supernatural korábbi évadaiból is jócskán merít. Maga a történet a Fejnélküli lovas legendájára épül és Álmosvölgyben játszódik. Ichabod Crane az amerikai függetlenségi háborúban lefejez egy nagy, álarcos katonát, majd egy barlangban tér magához... 250 évvel később. Csakhogy a lefejezett katona is vele tart. 


Hogy miért és hogyan történt ez, azt nem írnám le, mindenesetre látszik, hogy értelmes koncepció van a Sleepy Hollow mögött. A fő témát ráadásul már egy sorozat feldolgozta, úgyhogy kíváncsi vagyok, hogyan valósítják meg itt. Országos sorozat lévén nem biztos, hogy merészebb jeleneteket is bevállalnak, de láttunk már rá példát, szóval nem elképzelhetetlen. A képi világ nem tartalmaz újdonságot, a misztikus elemekhez kapcsolódó köd és a visszatekintésekre jellemző homályosság ennél a sorozatnál is visszaköszön. 


A szereplők szimpatikusnak tűnnek és még némi humort is sikerült belecsempészni az epizódba. A húzónév egyértelműen a Cranet alakító Tom Mison, aki első ránézésre jó párost fog alkotni Abbie-vel, a rendőrhadnaggyal. Szép fokozatosan építkezett a pilot és az epizód végére a folytatásnak is sikerült megágyazni. Pilotként tehát jól debütált a Sleepy Hollow és ha hetente nem is, az első évadot mindenképp nézni fogom. 

Értékelés: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése