2013. október 12., szombat

Super Clyde - pilot

Ezt a szitkomot nem rendelte be májusban a CBS, pedig a pilot alapján vevő lettem volna rá. Maga az epizód sem került adásba, a csatorna honlapján lehet megnézni.


A sztori nem nagy eresztés és első olvasatra nem is tűnik érdekesnek: van egy Clyde nevű srác, aki egy gyorsétteremben dolgozik és minden vágya, hogy szuperhős lehessen. Ez persze nem megy könnyen, de szerencsére a gazdag nagybácsi hajdani inasa segít neki. A készítőt ismerve nem Supermanre kell gondolni, hanem egy hétköznapi hőst kell elképzelni. 


Az, hogy ez a koncepció működőképes, elsősorban a megvalósításnak köszönhető. A cold opentől kezdve az utolsó jelenetig ki van dolgozva, a lineáris történetvezetést pedig képregényes flashbackek színesítik. A karakterek is karikatúraszerűek, mintha csak a papírról léptek volna a képernyőre. A főszereplő a Harry Potter-filmekből ismert Rupert Grint, aki egy kissé félénk, de végtelenül jószívű és szerethető karaktert hoz. Az inassal (Stephen Fry) ők az epizód fénypontjai. 


Sajnos a két tesóról már nem mondható el ugyanez. A lány még hagyján, mert jól kihasználták az írók a karakterében rejlő lehetőségeket, de a Tyler Labine által játszott báty inkább idegesített. Túl egysíkú szereplőnek tűnt, látszólag nem tudtak mit kezdeni vele. Szerencsére a kisebb szerepekben feltűnő színészek ellensúlyozzák ezt. A buszsofőrt játszó színésszel a Raising Hope-ban találkozhattunk és a néha felcsendülő zene is a már említett komédiára emlékeztetett. Nem a sírvaröhögős poénok jellemzik az epizódot, mégis szinte az egészet végigmosolyogtam. Semmi mást nem akar, csak szórakoztatni, ami sikerült is neki. 

Értékelés: 7.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése