2013. február 1., péntek

The Expendables - A feláldozhatók (2010)

Barney Rossnak nincs veszítenivalója. A félelmet nem ismerő férfi a Feláldozhatók vezetője, egy csapat zsoldosé, akik halálosak és a végsőkig is elmennek, ha egy megbízatásról van szó. Lee Christmas, a pengék mestere, Yin Yang, a közelharc szakértője, Gunnar Jensen, a mesterlövész azonnal akcióba lépnek, amikor a titokzatos Mr. Church felfogadja a csapatot, hogy tegyék el láb alól egy kis Latin-Amerikai sziget diktátorát, aki egy korrupt figurával üzletelve drogot termeszt a szigeten. A megbízatás bonyolultabbra fordul, és mikor az ottani segítőjük, egy nő fogságba esik, Barney-ék elindulnak leszámolni a banditákkal... 

 
Nem kis neveket sikerült összeverbuválni erre a filmre: Sylvester Stallone, Jason Statham, Dolph Lundgren, Jet Li, Mickey Rourke, Bruce Willis és Arnold Schwarzenegger filmjein generációk nőttek fel és évtizedekig uralták az akciófilmeket. Az Expendablesben sem csinálnak mást, mint a korábbi filmjeikben: keményen fellépnek a rosszfiúk ellen és bár a világot nem mentik meg, hősként lehet rájuk tekinteni. Egy rajongó pedig nem is kívánhat ennél többet. 


A sztori igazából huszadrangú, nem is nagyon maradt meg bennem. A színészek (jutalom)játéka viszont annál inkább. Látszott rajtuk, hogy élvezik az akciókat és nem a görcsösen megfelelni akarás hajtja őket. Ezért is lett a maga nemében szórakoztató a végeredmény. Az akciójelenetek és a poénok ütnek, az erős casting pedig csak hab a tortán. Amit nyáron a Colombianaban hiányoltam, azt Stallone ebben a tökös akciófilmben remekül megvalósította.

Értékelés: 7.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése