2013. február 28., csütörtök

Suits - 2. évad

Az USA Network többi sorozatához hasonlóan a Suits évadát is kettészedték, így az első fele nyáron, a második fele pedig télen került adásba. Abból a szempontból jó volt a téli folytatás, hogy így nem kellett nyárig nélkülöznünk a sorozatot, de a sztori szempontjából nem sok értelme volt félbeszakítani az évadot. 


Míg az első évadban inkább a heti ügyek és a Mike-Harvey közötti interakciók domináltak, addig a második évad első fele egy izgalmas polgárháborút mutatott be a cégen belül. Daniel Hardman személyében egy erős főgonoszt kaptunk, ami kemény összecsapásokat, váratlan helyzeteket és ütős cliffhangereket eredményezett. Hétről hétre tűkön ülve vártam az epizódokat, amire már nagyon rég volt példa. Ezzel a 10 epizóddal szintet lépett a Suits és megmutatta, hogy igenis lehet jó ügyvédes sorozatot csinálni. 


A téli visszatérés sajnos már nem volt ilyen színvonalas. Persze valahogy fel kellett vezetni a háború "utóhatásait", de hiányzott az a fajta építkezés és tudatosság, ami az évad első felét jellemezte. Túl sok idő ment el olyan mellékszálakra, amik gyengék vagy erőltetettek voltak. Rachel és a Harvardra való jelentkezés helyett például szívesebben néztem volna a meggyengült cégre pályázó nagykutyák machinációit. Mert így sajnos elég összecsapott lett az évadzáró. 


Mike karakterét illetően is történtek változások. Idén érezhetően háttérbe került, közel sem volt olyan hangsúlyos, mint az előző évadban. Kevesebbszer használta a tehetségét és az ügyekben sem vette ki a részét annyira intenzíven. Harvey sokkal összetettebb szereplő, ezért is volt furcsa, hogy Mike titkára építették a finálé fordulatát. Apropó titok. Csak engem zavar, hogy Mike titkát lassan már mindenki tudja a cégnél? Néha túl naivnak állítják be ahhoz képest, amilyen valójában. 
 

Ami viszont működött az első évadban, azt a másodikban is megtartották. Louist már tavaly is bírtam, a Harvey-val való versengését öröm volt nézni. Idén tovább árnyalták a karakterét és az évad végére sikerült megkedveltetni a szereplőt. Donna az évad első felében kapott nagyobb szerepet, ami még szimpatikusabbá  tette a karaktert. Elismerés illeti az írói gárdát is: a pergő párbeszéldek, a popkulttal teletűzdelt szópárbajok remek dinamikát adtak az epizódoknak. Az utolsó részig úgy tűnt, hogy a készítők tanultak a hibákból és mindent kijavítottak, ami az első évadban nem működött. Bízzunk benne, hogy a 3. évadban már sikerül nekik. 

Értékelés: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése