2015. január 3., szombat

The Wrong Mans - 1. évad

Az év első sorozatos darája egy brit komédiára esett, aminél keresve sem találhattam volna jobb darabot. Pörgős és vicces akcióvígjátékot prezentáltak az angolok, ebből a műfajból pedig rémisztően kevés van a mai sorozatpalettán. 


Egy autóbaleset és egy csörgő mobiltelefon. Ezzel kezdődik a városi tanácsban dolgozó Sam Pinkett és a hivatal postaszolgálatától hozzáverődő Phil Bourne kálváriája. Lényegében csupa félreértésből fakadó helyzetbe kerülnek, de sokszor azért maguk is rátesznek egy lapáttal, hogy tovább bonyolítsák az elrabolt feleséget, ázsiai uzsorásokat, meleg orosz gengsztert és a brit nemzetbiztonságot érintő ügyet. 


Sam és Phil (akik kísértetiesen hasonlítanak Stan és Pan karakterére) rosszkor van rossz helyen, de vannak olyan szerencsések, hogy minden helyzetben kivágják magukat. Phil, az anyjával élő postai kisegítő a találékonyabb és a humoros szövegek nagy része is hozzá köthető. A túszejtős jeleneten és a laptop jelszavának kitalálásán percekig nevettem, annyira jól működtek a bennük levő poénok. 


Remekül eltalálták az akció és a humor arányát, sehol sem estek túlzásokba. Még úgy sem, hogy a történet komolyságát elviccelték, de a happy end érdekében simán el tudom nézni nekik, mert alaposan átgondolták és következetesen vitték végig az évadon átívelő sztorit. A mellékszereplőkből csak ecsetvonásnyit kaptunk, de a két főszereplőt nagyon jól tudták árnyalni. 


Érdekesség, hogy a főszereplő párost a sorozat két írója, James Corden (Phil) és Matthew Baynton (Sam) játssza, akik a hat rész alapján mind íróként, mind színészként kiváló munkát végeztek. A Wrong Mans a maga frappánsságával kifejezetten szórakoztató volt, így bízom benne, hogy a második évad is ugyanilyen emlékezetes lesz.

Értékelés: 8.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése