2015. január 25., vasárnap

12 Monkeys - pilot

A hasonló című filmet nem láttam, igazából csak a színészek miatt tettem próbát a Syfy újoncával. Az időutazós téma ugyan kicsit fokozta a várakozásomat, de túl nagy elvárásaim így sem voltak a pilot iránt. Szerencsére, ugyanis nem sikerült valami fényesen a nyitórész, pedig minden adott volt hozzá. 


A történet röviden annyi, hogy 2043-ra egy pestisszerű járvány 7 milliárd emberrel végzett, ezért a jövőből visszaküldenek valakit (Cole), hogy ezt megakadályozza. Mivel a jövőben nem tudnak mindent a járvány kitöréséről, hősünknek nyomoznia kell, amiben egy Cassandra Railly nevű doktornő lesz a segítségére. 


Az alapsztorival nincs baj, ebből a felütésből elég sok minden kihozható, a nyomozás mégis annyira érdektelenre sikerült, hogy többször is azt néztem, mikor lesz már vége az epizódnak. Próbálták ugyan beállítani, mekkora tétje van a dolgoknak, de meglehetősen unalmas lett a tálalás. A szereplőkről nem is beszélve. A színészek névsora nagyon is ismerős (a Nikita fél szereplőgárdája megtalálható a sorozatban), de nem voltak eléggé kidolgozva a karaktereik. 


Aaron Stanford például sokkal jobb volt Birkhoffként, mint időutazó akcióhősként, a dokinőt alakító Amanda Schull pedig a szépségén kívül nem sokban járult hozzá az epizódhoz. A kettőjük közötti kémia is hiányzott, de ez még fejlődhet a későbbiekben. A látványvilág átlagos és bár kaptunk cliffhangert, összességében semmi nem volt ebben a 40 percben, ami berántott és meggyőzött volna, hogy érdemes befizetni a folytatásra. 

Értékelés: 4/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése