2014. augusztus 31., vasárnap

The Expendables 3 - A feláldozhatók 3 (2014)

Alapjáraton nem rajongok az akciófilmekért, de az Expendables kivételt képez. Az előző két filmet ugyanis nagyon élveztem, így hát kíváncsian vártam a harmadik részt. 


A Feláldozhatók visszatérnek Barney Ross-szal az élen, hogy eddigi legbrutálisabb ellenségükkel nézzenek szembe. Felbukkan ugyanis Barney egykori társa, Conrad Stonebanks, akivel annak idején együtt alapították meg a verhetetlen Feláldozhatók csapatát. A tömeggyilkossá vált egykori csapattag, a könyörtelen fegyverkereskedő egyszer már megmenekült Barney karmai közül, és most bosszúra éhes: végleg le akar számolni egykori bandájával, célja, hogy kiiktassa a Feláldozhatókat. Ám Barneynak is megvan a maga terve. Fiatal zsoldosokkal frissíti a csapatot, akik gyorsaságukkal, technikai tudásukkal felrázzák a berozsdásodott gépezetet. És megkezdődik az eddigi legszemélyesebb Expendables hadjárat. 


Egy hónappal a bemutató előtt már felkerült az internetre a Feláldozhatók 3 egyik digitális kópiája, ráadásul lépten-nyomon azt lehetett olvasni, hogy a film messze elmarad az elődeitől. Tartottam tőle, hogy rossz szájízzel jövök majd ki a moziból, de szerencsére nem így történt. A lehúzó kritikák ellenére ugyanis ugyanolyan szórakoztató lett a film, mint az előző két rész. Azon meg még jobban meglepődtem, hogy tele volt a terem. 


Valóságos akcióorgiát láttunk ebben a 120 percben, a szakma nagy öregjei ismét megmutatták, hogy keményen oda tudnak csapni. Jó volt újra látni azokat, akiket az előző két részben megismertünk, viszont most a fiatal generációk felé is nyitni próbáltak. Az utánpótlás ugyan kiállta a próbát, mégis azok a jelenetek voltak a legjobbak, ahol a "régi" szereplőket (is) láthattuk. Épp ezért fájdalmas, hogy Jet Li és Dolph Lundgren olyan kevés játékteret kapott. Antonio Banderas és Mel Gibson ellenben fantasztikus voltak, érezhetően lubickoltak a szerpükben. 


A humorral ezúttal sem spóroltak és a magyar szöveg is frappáns lett. Persze jó pár dologba bele lehetne kötni, de azt hiszem, ennél a filmnél felesleges lenne. Az Expendables minden eleme remekül működik és bár néhány színészen igencsak meglátszik a kor, én még egy filmben el tudnám nézni ezt a társaságot. 

Értékelés: 7.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése