2012. május 27., vasárnap

2 Broke Girls - 1.évad

Nem szerepelt a várt újoncok között a 2 Broke Girls, de eldöntöttem, hogy egy szitkomot mindenképpen bepróbálok a 2011/12-es felhozatalból. A Raising Hope-ra is így akadtam rá tavaly. 

Két lány van a sorozat középpontjában: Max és Caroline. Max egy szerény körülmények között élő pincérlány, Caroline viszont jómódban nőtt fel, de a családi biznisz becsődöl, apuci börtönbe kerül, a lány meg hirtelen az utcán találja magát és pincérként próbál szerencsét. A két lány teljesen más tulajdonságokkal bír, ami számtalan kisebb konfliktust eredményez. Max nagy álma, hogy saját sütiboltot nyithasson, amiben Caroline is támogatja. Az epizódok végén pedig megmutatják, mennyi indulótőke gyűlt össze. 

 

Jó az alapsztori, elég potenciál van benne, hogy több évadig is kitartson. A legtöbb játékteret értelemszerűen a két lány kapta, a mellékszereplőket látványosan hanyagolták az évad elején. Bár az is igaz, hogy a lányokhoz képest elég egysíkú karaktereket sikerült összeválogatni. A Maxet alakító Kat Dennings olyan, mintha ráöntötték volna azt a szerepet. Remekül hozza a nagyszájú pincérlány karakterét. Beth Behrs viszont Caroline-ként nagyon művies és hideg. Valamennyire persze a szerepből is következik, de sokkal teátrálisabbak a mozdulatai, mint a másik színésznőnek. 


A poénok ütnek, bár nagyon kevés a sírvaröhögős jelenet, amit később is fel tudnék idézni. A 2 Broke Girls inkább szövegben erős, humor terén igazi adok-kapok megy a szereplők között. Az évad közepétől viszont rengeteg a kétértelmű poén, amit általában a szexre hegyeznek ki. Ez pedig egy idő után már nem szórakoztató. Itt vissza is térnék egy kicsit a mellékszereplőkre. Hiába jók a színészek, folyamatosan ugyanabba a skatulyába kényszerítik őket: az ázsiai étteremfőnököt mindig az alacsonysága miatt zrikálják, Earlnél pedig a rasszizmus kerül elő. Egyedül Oleg emelkedik ki a többiek közül; még akkor is, ha szexmániájával tökéletesen beleillik a sorozat közegébe. 

Értékelés: 5/10
Hogy maradok-e a második évadra, azt még nem tudom. Tény, hogy van ennél viccesebb szitkom is, de darálva fogyasztható. Meg érdekel, hogy összejön-e a cupcake business a végén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése