2010. július 3., szombat

Epitafios - 2. évad

A zseniális első évadról itt írtam, a héten pedig letudtam a folytatást, vagyis a második évadot.
A cím sajnos megtévesztő egy kicsit (Sírfeliratok), ugyanis a néhány temetős jelenettől eltekintve a síroknak semmi közük nincs a történethez. Ez az évad nem folytatása az előzőnek, egy teljesen új történetet kapunk. Egyedül az előző évadban megismert főszereplők, vagyis Renzo és Marina maradtak ugyanazok.
Innentől spoilerek.

A rendőrség most is egy sorozatgyilkos után nyomoz, aki régi és híressé vált bűneseteket rekonstruál és megörökíti (lefényképezi) azokat. Míg az előző évadban egy elszánt és erős személyiséggel rendelkező gyilkost láttunk, most egy skizofrén illetőt kaptunk, aki elég sokszor pánikba esik és nem tudja, mi legyen a következő lépés. Nem minden tervét sikerül pontosan véghezvinnie, ennek köszönhetően elég sok hibát elkövet. A legnagyobb hibája az, hogy életben marad az egyik áldozata (Velasquez), aki különleges képességgel rendelkezik: a jövőbe lát, meg tudja mondani, ki lesz a gyilkos következő áldozata. Emiatt nagyon fontos lesz a rendőrség számára, ugyanis a gyilkos eléggé véletlenszerűen öl (barátot, családtagot, ismerőst). Amikor elfogy az "előre tervezett megölendő személyek" sora, azokkal végez, akik rájöttek, hogy ő a gyilkos. Két fájó áldozat van az évad során: Renzo apja és Marina.
A rendőrségi munka az első évadhoz képest sokkal összehangoltabbnak tűnik, de még így is sokára derítik ki, hogy a fotókat előhívó munkatársukat körözik. A gyilkosról kiderülő háttérinformációk tetszettek, gyakorlatilag teljesen megismertük az illetőt: milyen volt az apja, milyen volt a családtagok viszonya, stb. Renzon és Marinán kívül meg kell említeni Marianot, aki nagy segítség a rendőrségnek, ugyanis sokkal kifinomultabb a szaglása, mint az átlagemberé.
A fő szál mellett nem maradt feledésbe az a nyomozás, ami még az első évadra nyúlik vissza. Nevezetesen az orosz rulettes ügy felgöngyölítése, amit Marina vezet. Sajnos egy hiba csúszik a dologba, ugyanis az egyik halottba hátulról belelőnek (később kiderül, hogy Marina öccse az), így viszont gyilkossági ügyként kezeli a rendőrség a dolgot. A helyzetet nehezíti az, hogy az áldozat egy miniszteri beosztott, így Marina körül igencsak szorul a hurok.

Az évad végére minden megoldódik, sikerül elkapni a sorozatgyilkost.
Mindent összevetve kellemes kikapcsolódás, de sajnos az első évadot nem múlja felül. Kicsit sok az üresjárat és néhány lépés elég logikátlan volt, így csak 8/10-et kap.

2 megjegyzés:

  1. Tudnál küldeni egy linket ahol megtudom nézni/letölteni ;egy magyar felírat is elég lenne.

    VálaszTörlés
  2. Ezt az évadot magyar szinkronnal néztem (az elsőt spanyollal), de sajnos azóta már megszűnt az az oldal, ahol beszereztem az epizódokat. :(

    Magyar felirat nem készült ehhez az évadhoz, csak angol. Azt itt találod: http://bit.ly/15RquGR

    VálaszTörlés