2024. március 28., csütörtök

Ashley Elston: Az első hazugság

„Miután az első hazugság elhangzott, a legtöbben hisznek benne. Annak kell a legerősebbnek lennie. Az a legfontosabb. Az egyetlen, amit muszáj kimondani.”

Fülszöveg: Evie Porternek mindene megvan: fehér kerítéssel körülvett kertes ház, puccos baráti társaság és a tökéletes férfi. Csak egyetlen bökkenő van: Evie Porter nem létezik.
A nő Mr. Smithtől, a titokzatos, ismeretlen kilétű főnökétől kapta ezt a személyazonosságot a legújabb megbízatáshoz, hogy kiderítsen mindent egy louisianai kisvárosról és az ott élő emberekről. Különösen a célszemélyről, Ryan Sumnerről.
Ryan azonban idővel mélyen eltemetett érzéseket hoz felszínre Evie-ből, aki egy számára mindaddig elérhetetlennek hitt életről kezd fantáziálni. Csakhogy ezúttal nem hibázhat, különösen a legutóbbi munkája után. Evie-nek egy lépéssel a múltja előtt kell járnia a jövőjéért folytatott küzdelemben, hiszen most minden eddiginél nagyobb a tét: saját maga.

Bevitt egy kicsit a málnásba az ismertető, ugyanis nem a legpontosabban írja le a történet lényegét. Evie Porter valóban megbízást teljesít, de csak Ryan Sumnerről kell információt kiderítenie - a többi dolog nagyjából stimmel. A munka egyszerűnek tűnik, ám egyre több lesz benne a homályos folt és a kérdőjel. Amikor pedig Lucca Marino is feltűnik, Evie  számára teljes lesz a zűrzavar... 

Bőven van mit kibogozni és az alaphelyzet felvázolása után bele is csapunk az események sűrűjébe. Az írónő fokozatosan adagolja az információkat, így szép lassan minden értelmet nyer. Evie és Ryan romantikusnak ígérkező párkapcsolata egy izgalmas és pörgős krimi-thrillerbe torkollik. A történet egy percig sem ül le, minden fejezet tartogat olyan fordulatot, ami vagy előrébb viszi az eseményeket, vagy éppen Evie múltját segít megérteni. Teljesen olyan volt ez a könyv, mintha valamelyik Nikita epizód forgatókönyvét olvasnám. Az egész sztori felépítése és az akciók is nagyon hasonlítottak. Még a szereplők egy része is (pl. Devon) olyan, mintha a sorozatból lépett volna elő.

Egészen Evie gyermekkoráig visszamegyünk és a korábbi megbízásaiból is látjuk a fontosabbakat. A jelen és a múlt eseményei egyformán izgalmasak voltak, tűkön ülve vártam, hová fut ki a történet. Remekül működtek a csavarok és mindenre logikus magyarázatot kapunk. Mr. Smith személyazonosságát nem sikerült kitalálnom, de visszagondolva teljesen egyértelmű, hogy ki mozgatta a szálakat a háttérben. A könyv végére 100%-osan összeálltak a kirakós darabjai és nem maradt elvarratlan szál.

Nem egy világmegváltó alkotás Az első hazugság és biztosan vannak jobbak is ebben a műfajban, engem mindenesetre lekötött és jó olvasmányélményként fog megmaradni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése