2023. június 16., péntek

Love Again - Ráadásszerelem (2023)

Okozhat nagy bajt egy eltévedt SMS? Hozhat valami jót? Vagy elvezethet egy embert élete szerelméhez? Egy romantikus vígjátékban bármi megtörténhet… főleg, ha a tévelygő szerelmeseket Céline Dion vezeti helyes útra. Mira vőlegénye már két éve meghalt, ám a lány nem tudja elengedni: barátja régi telefonjára küldözget SMS-eket – de az a szám már valaki másé: és Rob nem érti, kitől származnak és kinek szólnak ezek a szerelemmel teli, bánatos üzik. Még szerencse, hogy Rob újságíró és épp Céline Dionnal készít interjút. Amikor az énekesnő meghallja az érthetetlen SMS-ek történetét, elhatározza, hogy kinyomozza, mi lehet a titok. És ezzel persze mindent összezavar… aztán rendbe hoz.

Ennek a filmnek korábban már láttam az előzetesét és az alapján habkönnyű romkomnak ígérkezett. Nagy meglepetést nem okozott a film, egy szombat esti popcorn mozizáshoz tökéletes volt. Nem vártam tőle túl sokat, a kötelező sablonokat maradék nélkül hozta. Sztoriját tekintve egyszerre hasonlított Guillaume Musso: Az angyal hív és Nicolas Barreau: Egy este Párizsban c. könyveire, szóval eredetinek semmiképpen nem mondanám az alapötletet. Már csak azért sem, mert a németek néhány éve már megfilmesítették Sofie Cramer könyvét.

A film legnagyobb erőssége egyértelműen a színészgárda, a két főszereplő között folyamatosan izzik a levegő, nagyon működőképes párost sikerült castingolni. A romantikus csöpögésből csökkentett adagot kaptunk, ennek köszönhetően komolyabb témákat is érinteni tudott a film. Másrészt viszont jó néhány kihagyott ziccert is felvonultatott a film. A legnagyobb talán a turnéplakát volt, nagyon vártam, hogy megmutassák, de aztán teljesen megfeledkeztek róla. A párbeszédek is furák voltak, emiatt néhány jelenet nagyon kidolgozatlannak és életszerűtlennek tűnt. 

A húzónév egyértelműen Celine Dion, aki önmagát alakítja, de valójában egy párkapcsolati szakértő szerepében láthatjuk. Emiatt igazából bárki el tudta volna játszani ezt a szerepet, a névnek csak a szerelem témája miatt volt jelentősége. Ettől függetlenül jó volt Celine-t a vásznon látni és hallani a dalait, de a hangsúly nem az ő karakterén volt. Összességében nem volt rossz a Ráadásszerelem, de túl mély nyomot nem hagyott bennem. 

Értékelés: 6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése