2020. december 28., hétfő

Follow Me - #kövessbe (2020)

Cole az instagram királya, ő a legmenőbb vlogger, akinek minden videóját tízmilliók követik élőben. Minél extrémebb a műsor, annál több a követő, nála pedig nincs határ, bármilyen őrült kihívásban benne van. Amikor barátaival Moszkvába utaznak, hogy kipróbáljanak egy exkluzív, személyre szabott szabadulószobát, még nem sejtik, hogy életük legdurvább játéka vár rájuk, ahol a túlélés a tét. 

Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a szabadulószoba a 21. század társasjátéka. Izgalmas, kihívásokkal teli, erősíti a csapatszellemet, megtornásztatja az agysejteket és maradandó élményt is adhat. Én ugyan még nem voltam szabadulószobában, de minél több filmet nézek meg ebben a témában, annál kevésbé szeretném kipróbálni. Főleg azok után nem, hogy két éve öt lány meghalt, miután tűz ütött ki egy szabadulószobában. 

Merthogy itt van ez az idei filmalkotás, ami kísértetiesen hasonlít a tavaly látott Escape roomra - mi több, még a rendezője is ugyanaz - és bár azt a filmet nem dicsértem az egekig, a Follow Me-ről sem tudok teljesen pozitív véleményt írni. Pedig a téma nem lett volna rossz és ebből az alapanyagból össze lehetett volna hozni egy ütős kritikát az instacelebekről és arról, hogy meddig mennek el azért, hogy kiszolgálják a követőiket, de Will Wernick inkább a horrorvonalat lovagolta meg. 

De sajnos ezek a horrorjegyek is erőtlenre sikerültek. Bár néhány jelenet erősen hasonlított a Fűrész-filmekre, vélhetően ezek el is vitték a film költségvetésének jelentős részét. Az első csapdák után ugyanis látványosan ellaposodott a film és a thrilleres elemek helyett egy logikátlan és feszültségtől mentes macska-egér üldözés következett. Mivel a főszereplő srácon kívül nem nagyon volt szimpatikus karakter ebben a filmben, a kínzásoknál egyik szereplőnek sem tudtam drukkolni. 

A film végére ugyan kissé felpörögnek az események és még egy nagyobb csavart is kapunk (amit egyébként kilométerekről látni lehetett), de ez sem tudott kárpótolni a film egészéért. A címből kiindulva ugyanis én teljesen más filmre számítottam, nem az Escape room újrahasznosított és sótlanabb verziójára. 

Értékelés: 3/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése