2017. december 31., vasárnap

Évösszegző 2017

Az elmúlt évekhez hasonlóan következzen a 2017-es esztendő  legfontosabb eseményeinek számba vétele. (A 2016-os év összegzése itt olvasható.)

- A 2016-os év az elengedés éve volt, én azonban csak 2017 elején engedtem el bizonyos dolgokat. Az már a korábbi években is látszott, hogy a munka mellett már nem fér bele az időmbe a sorozatfordítás, így nehéz szívvel, de (remélhetőleg csak átmenetileg) búcsút vettem tőle
- Régóta terveztem, hogy a lakásomban kicseréltetem az ablakokat, erre idén áprilisban került sor. Az új ablakok csodaszépek és jól szigetelnek, minden szempontból jó döntés volt a csere. 
- Az ablakcsere miatt idén nem terveztem annyit utazni, mint tavaly, két kisebb útra azonban nem tudtam nemet mondani. Május elején Boszniában jártam, június elején pedig Horvátországban
-  A június más szempontból is emlékezetes volt: két év után befejeztem a tanulást és a sikeres vizsga után logisztikai ügyintéző lettem. :)
- A május-júniusi hajtásnak és a munkahelyi eseményeknek persze meglett az ára: nyiroködémát kaptam. Mivel az elmúlt években nem volt komolyabb betegségem, most nagyon megijedtem. Hetekig tartott, mire rájöttem, miért dagadnak a végtagjaim és jönnek fel rám a pluszkilók. A pihenésnek és a célzott odafigyelésnek hála szerencsére nem kellett orvoshoz mennem és a probléma is gyorsan megszűnt. 
- Ez a betegség viszont ismét rávilágított arra, hogy az egészség bizony sérülékeny és fontosabb, mint a munka. Mivel a teljes tanévet úgy éltem meg, hogy lépten-nyomon falakba ütköztem, számtalan "utolsó csepp" került abba a bizonyos pohárba és szembesültem vele, hogy hosszútávon fizikálisan nem fogom bírni a további terhelést, úgy döntöttem, hogy 4 év után munkahelyet váltok. 
- A nyaram ennek köszönhetően a munkaügyi papírok intézésével telt. 
- Arra azért maradt időm, hogy pihenjek, strandoljak és feltöltődjek az új tanévre. 
- Leérettségizett az osztályom. Fantasztikus volt látni, hogy beérik a munkájuk gyümölcse és átvehetik azt a bizonyítványt, amiért küzdöttek. 
- Négy év után végre lett mosógépem, amivel lényegesen könnyebb lett a házimunka.
- Az őszt már egy másik iskolában kezdtem és bár sok szempontból eltér ez az iskola az előzőtől, remekül fel tudom használni az eddigi munkatapasztalataimat. 
- Ősszel fogorvosi látogatásra is sort kerítettem és úgy tűnik, hogy még jó ideig állandó páciens leszek: ki kell majd műteni az egyik bölcsességfogamat. 
- Az idei Karácsony a sok egyéb teendő miatt egyszerűen "rám zuhant", nem tudtam úgy ráhangolódni az ünnepekre, ahogyan az elmúlt években. Az ajándékvásárlást majdnem az utolsó pillanatban tudtam le, a mézeskalács viszont még időben elkészült. 
- Szilveszterre először szerveztem bulit és néhány apróságot leszámítva egészen jól sikerült. Hosszú idő után végre méltón el tudtam búcsúztatni az óévet. 




2 megjegyzés:

  1. Gratulálok a nehezen, de meghozott jó döntéseidhez. :) Tényleg nem könnyű, de utólag mindig kiderül, a legjobb döntés volt, amit tehettünk. :)
    Sikeres 2018-at neked, drága Zsuzska! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, neked is sikerekben gazdag 2018-at kívánok! :)

      Törlés