2017. január 1., vasárnap

The Night Manager - 1. évad

Kezdjük akkor az új évet egy sorozatos poszttal! Az elmúlt hónapokban nem igazán volt időm sorozatot nézni, a téli szünet alatt viszont pótolgattam. Természetesen nem egy évadonként 22 epizódos szériába vágtam bele, hanem egy rövidebb sorozatba. A brit The Night Managert tavasszal mutatták be és magyarul is lement, mégis valamikor télen botlottam bele.


John le Carré regényadaptációjáról van szó, azaz egy klasszikus kémsztori lett megfilmesítve és 6 epizódra elnyújtva. A brit titkosszolgálat (MI6) egy Richard Roper nevű dúsgazdag fegyvercsempészt akar lekapcsolni, ehhez pedig beszerveznek egy visszavonult katonát, aki szállodákban dolgozik éjszakai portásként. Hősünknek, Jonathan Pine-nak be kell épülnie Roper szervezetébe, de még így sem lesz egyszerű a feladata.


Történet szempontjából teljesen rendben van a sorozat, a 6 rész alatt egy tisztességgel felépített, kidolgozott és lezárt sztorit kaptunk, ami sok ponton a James Bond filmekre emlékeztetett. A tempó ugyanakkor lassú volt, de ehhez a sorozathoz pontosan ez illett. A modern technológia dacára bizony időbe telt, mire bepillantást nyerhettünk Roper üzleti machinációiba, plusz a feszültség megteremtésére is alkalmas volt a lassabb történetvezetés.


A helyszínek gyönyörűek, a legtöbb esemény Kairóban, Londonban, Mallorcán és Törökországban játszódik. Tetszett, hogy nem stúdiókban teremtették meg ezeket, hanem tényleg ezeken a helyszíneken forgatták le a sorozatot. Ebből következően a cselekmény is több helyen és szálon futott egyszerre és a téglák, meg az állandó lebukásveszély miatt kellően izgalmas tudott maradni. 


A szereplőgárda impozáns, Hugh Laurie (aki Ropert alakította) volt talán a legjobb, de az ellenfelét alakító Tom Hiddlestonra sem lehet panasz. Igazából pontosan azt hozza a Night Manager, amit egy kémsztoritól kell, de azt a lehető legjobb módon teszi. Ahhoz képest, mennyire nem kapott hype-ot (én is csak egy véletlenül elkapott tévéműsor-ajánló hatására néztem utána), kellemes meglepetés volt a sorozat. 

Értékelés: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése