2016. augusztus 27., szombat

Person of Interest - 5. évad

2011-ben mutatkozott be a Person of Interest a CBS-en, én azonban csak egy év múlva láttam a sorozat első évadát. Hamar kedvencem lett a sorozat, a későbbi évadokban pedig tovább nőtt a színvonal. Ez az ív a negyedik évaddal tört meg és bár a fináléban visszaköszöntek a PoI stílusjegyei, nem vártam tűkön ülve a sorozat befejező évadát. 


Nem indult gyors tempóban az ötödik évad, kellett pár epizód, mire az összecsomagolt Gép újra teljes üzemmódban tudott működni. Így persze újra visszatértünk az egy rész - egy bajbajutott ember segítése felálláshoz, a Szamaritánus legyőzéséhez sokáig nem született épkézláb ötlet. Szerencsére Shawt visszahozták, de csak az utolsó pár epizódban jutott neki nagyobb szerep. 


Az évad legnagyobb fele sajnos időhúzással telt, a 13 részes záróévadból gyakorlatilag csak az utolsó négy epizód volt lényeges. A főszál ugyan a Szamaritánushoz kötődött, a finálé mégsem volt rendesen felvezetve. A nagy csata meglehetősen ad hoc jelleggel zajlott, rengeteg időbeli ugrás volt, így egy idő után követhetetlenné vált az egész. Áldozatokat is szedett ez a háború, viszont a szereplők halála egyáltalán nem tudott meghatni. 


Kevés volt a karakterizáció és a Gépről is csak olyan információt kaptunk, amit már a korábbi évadokban megismertünk. Az évad második fele viszont kifejezetten erős volt, úgy tűnt, hogy ismét magára talál a sorozat, de évad végére sajnos elfogyott a lendület. A sorozat ennek ellenére pozitívan zárult és bár ezzel az évaddal nem vagyok elégedett, a sorozat örökre a kedvenceim között fog szerepelni. 

Értékelés: 6.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése