2015. március 26., csütörtök

iZombie - pilot

Végre megérkezett az egyetlen olyan újonc a 2014/15-ös évadból, amit a legjobban vártam. Aztán úgy alakultak a dolgaim, hogy a premierről lemaradtam, úgyhogy most pótlom a pilotkritikát. Az alapkoncepcióval tisztában voltam az epizód megnézése előtt, éppen ezért nem vártam tőle nagyon nagy csodát, a végeredmény így is jobb lett, mint amire számítottam. 


Olivia (Liv) Moore sebészként dolgozik, ám egy buli után zombiként tér magához. Ez persze számos változást hoz az életébe: patológus lesz a hullaházban, agyakat kezd el enni, melynek hatására látomásszerűen felvillannak a halott illető emlékei, így pedig be tud segíteni a rendőrségi nyomozásokba. 


Nyomozós sorozat "külsős" szakértővel... tucatnyi példát fel lehetne sorolni, hiszen nem az iZombie az első ebben a műfajban. Mégis, a szokásos klisék ellenére bejött az epizód és nem kérdés, hogy a folytatásnál is ott leszek. Az iZombie egyébként képregényen alapul, amit le sem tagadhatna a nyitórész: számtalan képregényes bevágás tarkította az epizódot, amik ugyanolyan jól illettek a sztorihoz, mint annak idején a flashbackek a Super Clyde pilotjához. 


De nemcsak emiatt tetszett az epizód, hanem a stílusa miatt is. Abszolút könnyed, humorban sem szenved hiányt és semmit nem visznek túlzásba. Pont annyi háttértörténetet és karakterizációt kapunk, amennyi kell, a tempóval sincs gond, a narrálás pedig remekül passzol a képregényes világhoz. Ennek eredményeképpen meglepően szórakoztató lett az epizód, pedig zombis sorozat lévén egészen mást várna tőle az ember. 


A főszereplőt játszó Rose McIver jó munkát végzett és kedvelhető karaktert hoz, a mellékszereplőkön meg úgyis csiszolnak még a későbbiekben. Első blikkre tehát kellemes néznivalónak ígérkezik az iZombie, remélhetőleg ez a folytatásban is így marad. 

Értékelés: 7.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése