2012. október 16., kedd

Hunted - pilot

Sem upfronts után, sem ősz elején nem terveztem, hogy belekezdek a BBC és a Cinemax közös sorozatába, a Huntedbe. A Desmond blogján lévő előzetes és leírás azonban meghozta hozzá a kedvemet.

A történet középpontjában Sam áll, aki egy egy Byzantium Corp nevű privát kém/hírszerző cég ügynöke és a legjobb a szakmájában. Egy marokkói küldetés során azonban valaki elárulja a csapatából. Ezután egy évet ugrunk az időben, amikor is Sam visszatér a céghez és megpróbálja kideríteni, hogy ki akarta kiiktatni. Megbízást is kap, "be kell épülnie" a Turner családba és fel kell göngyölítenie a család ügyeit. Az évad átívelését tehát ez a két szál fogja adni. 


A főcím kifejezetten tetszett, nagyon hangulatosra sikerült. A marokkói bevetés még érdekes volt, de utána klisés és kiszámítható irányba fordult a sztori. Bár nem ez volt a legfőbb probléma a pilottal, mert egy ilyen alaphelyzetből majdhogynem logikusan következtek az említett események. A sok üresjárat viszont nem. A készítők látványosan nem tudták kitölteni a rendelkezésre álló 60 percet, rengeteg olyan rész van az epizódban, amikor nem történik semmi és csak a kamera közelít rá egy bizonyos tárgyra vagy távolodik el tőle. Hiába szép a pilot fényképezése, jó párszor volt olyan érzésem, mintha egy drámát néznék, nem pedig egy akciósorozatot. 


A szereplők közül Sam kapja a legtöbb játékidőt (olyannyira, hogy a többi szereplő nevére nem is emlékszem). Sokféle helyzetben láthattuk őt és még némi gyermekkori traumával is felruházták, de az akciójelenetek nagyon nem passzoltak hozzá. Már maga Melissa George megjelenése sem olyan, akiről lerína, hogy könnyedén elbánik a rosszfiúkkal. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy  rossz színésznő, mert a drámai részeknél például nagyon meggyőző volt. Arról van szó, hogy az általa alakított Sam nem tűnik annak a badass szuperkémnek, amire az előzetes ismeretében számítottam. 


Szöveg tekintetében sem volt túl erős az epizód. Alig beszélnek a pilotban és szinte minden mondat "katonásnak" érződik. Így a szereplőket sem nagyon ismerjük meg. Ettől függetlenül maradok a további epizódokra (de csak darálva fogom megnézni őket), mert érdekel a végkifejlet. 

Értékelés: 6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése