2012. október 11., csütörtök

666 Park Avenue - pilot

Nem rangsoroltam májusban az újoncokat várakozási faktor szerint, de a 666 Park Avenue előkelő helyen szerepelt volna. A Faustból kiinduló alaptörténet, a rejtélyes környezet és a színészek miatt reméltem, hogy nem fog csalódást okozni a pilot. 


A sorozat középpontjában a Park Avenue 999 szám alatt lakók állnak. A bérház ura ugyanis egy Gavin Doran nevezetű férfi, aki különböző üzleteket kínál a lakóknak. Van, aki a sikert akarja, más pedig a halott feleségét akarja visszahozni az életbe. Akárhogy is, ha letelik az idő, akkor bizony fizetni kell. Ebbe a házba költözik be egy fiatal pár, Jane és Henry. A nő a ház gondnoka lesz és a Doran házaspárnak komolyabb tervük is van vele. 


A cold open szinte egy az egyben a Supernaturalt idézte, még a hanghatások is hasonlítottak. A misztikus, természetfeletti hangulat szerencsére a későbbiekben is megmarad és bár nagyon durva dolgokat nem mutattak, remek hangulatot sikerült teremteniük a készítőknek. És ez nemcsak a képi világnak, hanem a zenének is köszönhető. Winnie szavaival élve a pilotra az elegáns jelző illik leginkább, mert itt "nem két kócos démonvadász testvér csapatja AC/DC-re, hanem egy kimért, 50-es házaspár Vivaldira". Rettentő jól állt ez a lassabb tempó a nyitórésznek és a CGI is rendben volt. 


A darkos vonal mellett persze szappant is kaptunk, de pont olyan mértékben, amennyi mindenképpen szükséges volt a szereplők megismeréséhez. A többi lakó között találunk azért klisés felállásokat (kukkoló író, feleség kiiktatása, szőke csábító), de ezek sem zavartak. Alexis Blume-ot (a szőke asszisztens) Helena Mattsson alakítja, akit tavaly a Nikitában Cassandraként láttunk. Nincs különösebb bajom a színésznővel, mindenesetre remélem, hogy ebben a sorozatban marad és nem tér vissza a Nikita 3. évadába. A Terry O'Quinn - Vanessa L. Williams páros viszont egyszerűen telitalálat. Sokszor olyan démoni kisugárzásuk van, hogy simán el tudják vinni a hátukon a sorozatot.


Nem ez volt a legjobb pilot, amit eddig láttam, de így is minden megvan benne, ami miatt biztosan maradok a következő epizódokra. A ház története és furcsaságai (amikből már kaptunk ízelítőt), Doranék, a szerződések, Jane-ék, a többi lakó... lesz mit megválaszolni az évadban. 

Értékelés: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése