2010. december 10., péntek

The Town - Tolvajok városa (2010)

Többen dicsérték ezt a filmet, úgyhogy előre vettem a "megnézendő filmek listáján".

Bostonban járunk, ahol egy olyan 4 tagú társaságot követhetünk nyomon, akik bankrablásra és pénzszállító autók kirablására specializálódtak. A csapat feje Doug (Ben Affleck), aki mindent gondosan megtervez és előkészít, James pedig az, aki inkább az azonnali cselekvés híve. Rengeteg sikeres akción vannak túl, a rendőrségnek nem sikerül elkapni őket.


A film eleji bankrablás azonban nem úgy sül el, ahogy tervezték. A rablást követően magukkal visznek egy Claire nevű túszt (a bank fiókvezetőjét), akit végülis elengednek. Mivel biztosra akarnak menni, hogy a nő nem jelent veszélyt a számukra, Doug figyelni kezdi Claire-t. Ez pedig azzal jár, hogy szép lassan egymásba szeretnek. Doug fontolgatja, hogy kiszáll a buliból és a jó útra tér, amit a banda nem néz jó szemmel.


A film rendezője Ben Affleck és meglepően jól oldotta meg a feladatot. Mindegyik karakter szépen ki lett dolgozva, szakít időt a város bemutatására és egy olyan főszereplőt formál meg, akinek annak ellenére drukkol a néző, hogy az illető valójában bűnöző.
Annak ellenére, hogy a film kicsit több, mint két órás, egyáltalán nem unatkoztam alatta. A jól megírt történetnek, a remek párbeszédeknek és a pörgős jelenetnek hála gyakorlatilag nincs üresjárat a filmben.


Értékelés: 8/10. A sztori kissé kiszámítható, viszont a rendezés hibátlan.

1 megjegyzés: