2016. május 17., kedd

Spotlight - Spotlight (2015)

Az igaz történet alapján készült film egy bostoni újság oknyomozó munkatársainak rendkívüli munkáját követi életük egyik legfontosabb és legizgalmasabb cikksorozatának elkészítése során.
A Boston Globe új főszerkesztőt kap, aki arra utasítja munkatársait, hogy járjanak utána egy rég óta szőnyeg alá söpört ügynek: egy helyi pappal szembeni gyerekmolesztálási vádnak. A kis csapat elképesztő, addig minden erővel titkolt, megrázó tények nyomára jut, és egyre szenvedélyesebben követik a szálakat. Amit találnak, megrázza és megváltoztatja őket. És az újságjukat. És Bostont. És az egész világot.


A nagy dobáshoz hasonlóan a Spotlight is "kényszermegoldás" volt az Artmozik Éjszakáján, azzal a különbséggel, hogy előzetesen a Spotlight egy kicsit sem érdekelt. A történet bár követhető, nem mindig kötött le a 130 perc során. Hol vontatott volt a cselekményvezetés, hol pedig kapkodó és egyes történetrészek kimaradtak. A dinamikai hullámzás miatt többször is az órámra pillantottam és bár nem ismertem a film alapjául szolgáló történetet, nem vártam tűkön ülve a végkifejletet.


Pedig még a színészekhez is illusztris neveket sikerült leszerződtetni (Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams), viszont egyikük alakítása sem volt kiemelkedő. A Spotlight összességében nem nyerte el a tetszésemet, hiába látom, mit akartak kihozni belőle. Valahol félúton kisiklott ez a próbálkozás, emiatt nekem igencsak felejthető alkotásként maradt meg a film.

Értékelés: 4/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése