2014. február 28., péntek

Mixology - pilot

High concept szitkomként volt beharangozva az ABC újonca, ami rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Olyannyira, hogy az induló 20 perces szériák közül ezt vártam a legjobban. A Mixology a párkapcsolati komédiák sorát gyarapítja. Tíz fiatalt (öt lányt és öt fiút) ismerünk meg, akik az igaz szerelmet keresik. A helyszín egy bár, az események pedig mindössze egy éjszakára korlátozódnak. 


Két-három szereplőt sem egyszerű bemutatni egy pilotban, tizet meg aztán végképp nem. A Mixologynak sem sikerült ez, így aztán kissé kapkodós lett az epizód. Még úgy is, hogy (elvileg) csak két szereplőre fókuszáltak: Tomra és Mayara. A személyiségük főleg flashbackeken keresztül rajzolódik ki, ami vélhetően a többi karakternél is így lesz. 


Próbáltak minél különbözőbb embereket összeszedni, nekem viszont egyiküket sem sikerült megkedvelnem. Részben a már említett zsúfoltság és gyors tempó miatt, részben pedig azért, mert a pilot során csupa olyan tulajdonság lett felnagyítva, ami engem alapból taszít. És ez sajnos mind a 10 szereplőnél igaz. Tom szerencsétlenkedése, az angol srác táskás incidense és az éppen szakító páros se veled-se nélküled kapcsolata inkább idegesített, mint szórakoztatott. 


Koncepciójában egyébként nagyon hasonlít a sorozat a tíz évvel ezelőtt futó Couplingra, de azt nem hiszem, hogy a Mixology nagy karriert tud majd befutni. Egyszerűen hiányzik belőle a humor és az érdekes és jól megírt karakterek. Hiába lett egy-két jelenet aranyos, összességében nem nyűgöztek le a látottak. 

Értékelés: 4/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése