2014. február 24., hétfő

About a boy - pilot

Május óta nem sikerült időt szakítanom Nick Hornby könyvének elolvasására és az ebből készült film megnézésére sem, az NBC idei újoncát azonban sikerült csekkolnom. Túl nagy elvárásokat nem támasztottam a sorozat iránt és a negatív vélemények sem hozták meg hozzá a kedvemet. 


A történet dióhéjban annyi, hogy a főszereplő szomszédságába egy egyedülálló anya költözik a fiával, a fiú pedig egy véletlen folytán összebarátkozik vele. Főhősünkről érdemes tudni, hogy agglegény és folyton a csajozáson jár az esze. A kisfiúval való kapcsolata nem alakul zökkenőmentesen, de az epizód végére egyértelművé válik, hogy szükségük van egymásra. 


Jó pár klisével teletömték a sztorit, ettől függetlenül működőképes volt. A kissrác aranyos és kedvelhető, a legnagyobb húzóerő egyértelműen ő. A másik pozitívum a David Walton által játszott Will. Többféle szerepben kell helytállnia (amik ugyan nem jelentenek színészileg nagy kihívást), de ezeknek maradéktalanul eleget is tesz. A szomszédot alakító Minnie Driver viszont a sorozat mélypontja. Brit akcentusával alapból kilóg a sorból (miközben a fia hibátlan amerikai akcentussal beszél), emellett kifejezetten irritálónak tűnik. Nem tudom, hogy alapból ilyennek írták-e meg a karakterét, mindenesetre jelentősen rontott az összképen. 


Poénok nem nagyon akadtak az epizódban, de valahogy nem is hiányoztak. Furcsa ezt egy szitkomnál leírni, de az About a boytól egyáltalán nem vártam sírvaröhögős jeleneteket. A feelgoodság kialakulásához viszont nem volt elég ez a 20 perc. A történettel és a színészekkel nincs nagy gond (egyet leszámítva), mégis olyan érzésem volt, mintha a 90-es években lennék. Tizenpár évvel ezelőtt jobban meg tudtak fogni egy ilyen sorozattal, de most kevésnek éreztem. 

Értékelés: 4.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése