2011. március 29., kedd

Pretty Little Liars - 1. évad

A nyári első 10 részt követően januárig kellett várnunk a folytatásra és múlt héten már véget is ért a Pretty Little Liars első évada.
A. kilétét továbbra is homály fedi, viszont ettől a sorozat még ugyanolyan élvezetes maradt. Annyi esemény történt a négy lánnyal, hogy akadt olyan epizód, amikor simán elfelejtettem, hogy "jé, van nekünk egy A.-nk is a háttérben". Hogy A. egy vagy esetleg több ember-e, az még a jövő titka, mindenesetre a tippjeim közül egyik sem állja meg a helyét. Minden epizódban volt valami, ami megcáfolta a jelöltjeimet. Az viszont biztos, hogy amíg A. személye nem derül ki, addig még jó pár meglepetést tartogathat a sorozat.


A nyári félévadhoz képest lényeges változás a szereplők számának emelkedése. Talán csak egy-két szereplőt mellőztek több epizód erejéig, miközben folyamatosan hozták be az új szereplőket. Külön jó pont, hogy mindegyik szereplő kapcsolódott/kapcsolódik valamennyire a fő szálhoz, nem érdektelen a sorozatbeli létük.


A másik pozitív változás a párbeszédeket érinti. Sokkal tartalmasabbak lettek, sokszor nem is érezni rajtuk, hogy tulajdonképpen egy tinisorozatban hangzanak el. Ez mindenképpen az írókat dicséri, mint ahogy az is, hogy a sorozatban még mindig a rejtélyes szál dominál, nem pedig a szappan. Ennek köszönhetően nagyon élvezetes epizódokat kaptunk.


A sok pozitívum mellett azonban egy negatívumról is szót kell ejteni, ez pedig az évadzáró rész.
Az epizódra talán a furcsa lenne a legtalálóbb jelző. A templomos jelenet felettébb izgalmasra sikerült és talán jobb lett volna, ha úgy ér véget az évad, hogy Ian holtteste eltűnt a harangkötelek közül. Ezzel a zárással simán kiegyeztem volna, mert az utolsó percet teljesen feleslegesnek érzem. Annyi érdemi információ derül ki belőle, hogy A. továbbra is él és virul és feltett szándéka a lányok életének megkeserítése. Ezt viszont már eddig is tudtuk.

- Those girls knew Alison. Are they lying?
- Why would they lie?


Ennek ellenére simán várós a folytatás, mert nagyon sok más szálat nyitva hagytak.

Értékelés: 7/10, maradok a nyári folytatásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése