2016. január 17., vasárnap

The Affair - 2. évad

A The Affair első évadja anno nagyon tetszett, így mindenképpen várós volt a folytatás. Az első évad eseményeire jól emlékeztem, a nyitórész eleji összefoglaló után egyből fel tudtam venni a történetszálak fonalát. 


Szóval ott hagytuk abba, hogy Alison és Noah egy pár, és Noaht épp elviszik a rendőrök az utolsó jelenetben. Ennek okára már az első évad választ adott (Scottyt elütötték és Noah a gyanúsított), de hogy mi vezetett el ehhez a momentumhoz, az csak a második évad végén derül ki. Alison és Noah kapcsolatának két szenvedő alanya is van Helen és Cole személyében, a második évadban az ő helyzetüket is jobban megismerjük. 


Amikor szóba került, hogy Noah és Alison nézőpontján kívül Helen és Cole szemszögéből is megmutatják az eseményeket, volt bennem némi félsz, hogy ezáltal nagyon felaprózódik az epizódok dinamikája, de már az első két rész megmutatta, hogy nem kell ettől tartanom az évadban. A készítők ugyanis megtartották az első évadban alkalmazott technikát, vagyis azt, hogy epizódonként két szereplő nézőpontját ismerjük meg. Az viszont újdonság, hogy ezúttal nem mindig ugyanazt az eseménysort láttuk, hanem inkább a szereplők körül zajló dolgokba nyerhettünk betekintést. 


Érdekes, hogy bár kapcsolati drámaként indult a sorozat, a második évadban már a bűnügyi szál is nagyobb hangsúlyt kapott. Szinte minden epizód foglalkozott a bírósági tárgyalással és annak előzményeivel, de csak az utolsó résszel lett igazán kerek a történet. Szépen kidolgozták az eseményszálakat és amire korábban nem kaptunk választ, az most világos lett. Ha a két évadot egyben nézem, akkor azt kell mondjam, hogy a készítők nagyon alaposan és részletesen kidolgozták a forgatókönyvet, nincs olyan részlet, ami nem illik a többi közé. 


A színvonal egyébként semmit nem változott, továbbra is a színészek és a dialógusok adják a sorozat gerincét. A kisvárosi környezet ezúttal nem volt annyira erős, viszont amikor lehetőség volt rá, kihasználták a tengert és a természetet. Összességében sokkal kiforrottabbnak érzem ezt az évadot és kíváncsian várom, hogyan alakul a történet a 3. évadban. 

Értékelés: 8.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése