2014. március 28., péntek

From Dusk Till Dawn - pilot

Sokaknak ismerős lehet a sorozat címe, hiszen az Alkonyattól pirkadatig 1996-ban volt mozisiker. Az El Rey csatorna újonca ennek a kultfilmnek a kisképernyőre adaptált feldolgozása. Az eredeti filmet jól ismerem, úgyhogy kíváncsian vártam a tévés változatát. 


Egy testvérpárt ismerünk meg a pilotban, akik egy olyan bankrablás után menekülnek, ami nem a terveknek megfelelően alakult. Természetesen nemcsak menekülést látunk majd az évadban, hiszen lesz itt sztriptízbár és idővel vámpírok is. Bár a nyitányban csak említés szintjén volt jelen a természetfeletti, izgalomból így sem volt hiány. 


Az epizód nagy része ugyanis egy útszéli italboltban játszódott, ahol egy fegyveres túszdrámának lehettünk tanúi. Kevés szereplőt mozgattak az események, viszont nagyon jól meg tudtuk ismerni őket az epizód végére. Egyik sem tűnik érdektelen karakternek és bár most nem George Clooneyt és Quentin Tarantinót látjuk a képernyőn, a színészválasztás sem tűnik rossznak a Gecko fivéreknél. 


Hangulatát tekintve olyan volt a pilot, mintha egy 40 perces westernfilmet néznék. A déli helyszín az álmosítóan lassú tempójával hamar megnyert magának és a lövöldözéseket sem ész nélkül adagolták. Egyedül az időbeli ugrások voltak zavaróak, de szerencsére nem vitték őket túlzásba, hogy akadályozták volna a megértést. Nem mondom, hogy hiánypótló sorozat a From Dusk Till Dawn, de ha a többi rész is tartja a pilot színvonalát, akkor egész jó évadnak nézünk elébe.

Értékelés: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése