2021. január 5., kedd

I see you - Látlak (2019)

A feleség hűtlensége beárnyékolja a Harper család életét. A férj, Greg nyomozó, aki egy fiatal fiú eltűnése ügyében nyomoz. Miközben a munkáját végzi, próbálja rendezni kapcsolatát a nejével. Jackie is mindent megtesz annak érdekében, hogy feledtesse a botlását, azonban úgy tűnik, hogy a bűntudata lassan az agyára megy, amikor szokatlan dolgokat kezd tapasztalni a házukban. Ám a furcsa jelenések egyre gyakoribbak lesznek, a megmagyarázhatatlan gonosz már Greg és Jackie fiát fenyegeti. 

A cím és az ismertető alapján egy semmitmondó filmnek gondoltam az I see yout, ami esetleg háttérzajnak elmegy. Ennek ellenére már az első jelenetével odaszegezett a képernyőhöz. Nem mondanám félelmetesnek, viszont a zenéjével nagyon nyomasztó hangulatot sikerült teremteni. Az embernek olyan érzése van, mintha valami nem lenne rendjén. 


Aztán persze minden elem a helyére kerül és a korábban furcsának tűnő dolgok egyszerre értelmet nyernek. Szépen adagolják a feszültséget és annak ellenére érdekesebb a film második fele, hogy már tudjuk a magyarázatot a kezdetben tapasztalt furcsaságokra. A film végére összeértek a szálak és egy olyan lezárást kaptunk, amivel én maximálisan meg vagyok elégedve. 


Pedig az elején még a szereplők sem voltak szimpatikusak (tipikus lázadó kamasz, hűtlensége miatt bűnbánó feleség, sikertelen rendőr férj), de a történet előrehaladtával jobban megismerjük őket és a motivációik is érthetőek lesznek. Jó példa arra ez a film, hogyan lehet kevés szereplővel és egy jól megírt forgatókönyvvel izgalmas filmet készíteni. Mindezt a helyszínek megvilágítása és a kameraállások is nagyban segítik. Abszolút látszik ezen a filmen, hogy nem a látványvilágra vagy a kapkodó akciókra fókuszáltak, hanem a lassú, átgondolt és fokozatos építkezésre. Még arra is figyeltek, hogy ne legyenek logikai buktatók. 


Összességében elég korrekt alkotás lett az I see you, az elmúlt évek filmterméséből mindenképpen kiemelkedő. 

Értékelés: 8.5/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése